Húslevest főztem igazi kapirgálós tyúkból. A csigát is én készítettem.
Húsleves
Hozzávalók: 1 egész tyúk (kb. 2,5-3 kg), 3-4 répa, 2 zöldség, 1 burgonya, ½ karalábé, 1 csokor petrezselyem, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, só, szemes bors, kis darab zeller, házi csiga
Elkészítése: Egy nagy lábasba felteszek főni 4-5 l vizet, ha forr, belerakom a feldarabolt tyúkot. Ha felfőtt leöntöm róla a levet, felöntöm vízzel, majd újra felteszem főni. ( azért szoktam leönteni az első levet, mert így sokkal tisztább lesz a leves) A levesbe teszek egész borsot , ízesítem,sózom, ha a hús félig megfőtt belerakom a zöldségeket. A levest egész főzési idő alatt tartalékon (kis lángon) főzöm. Ha megfőtt a hús és a zöldségek leszűröm a levest. A zöldségeket külön tányérra rakom, a húst pedig bepanírozom, a levesbe belefőzöm a csigát, visszarakom a zöldségeket, a csontos húsokat és együtt tálalom, a rántott húshoz rizi-bizit készítettem (recept a blogon)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: