Megint egy újabb borsós étel ezúttal leves. Most hogy szezonja van és terem is a kertbe gyakran elkészítem.
Borsóleves csipetkével
Hozzávalók: 20 dkg zöldborsó, 1 szál sárgarépa, 2 burgonya, ½ karalábé, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 1 tojás, liszt, pirospaprika, bors, őrölt kömény, só
Elkészítése: A zöldségeket megtisztítom, kockára vágom. A lábast felteszem az olajjal és a 2 evőkanál liszttel rózsaszínrántást készítek. Lehúzom, a tűzről szórok rá pirospaprikát, felöntöm, kb. 2 l vízzel beleteszem a zöldségeket (répát, karalábét, burgonyát, borsót), sózom, borsozom, teszek bele őrölt köményt és a fokhagymát belenyomom. Míg fő a leves, elkészítem a csipetkét, 1 tojásból amennyi lisztet felvesz gyúrható tésztát készítek. Csípek egy kis darabot a tésztából és borsó nagyságú golyókat formálunk, egy konyharuhára teszem a csipetkéket, ha a zöldségek megfőttek belerakom pár perc alatt készre főzöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: