Kata konyhája

Grízes mézes

 

Egy számomra rég elfeledett süteményt fedeztem fel a receptes füzetemben. A krémben a reszelt citromhéj és a barackdzsem együtt különleges ízt ad a sütinek.

DSCN1541

Grízes mézes

Hozzávalók: tésztához: 60 dkg liszt, 2 tojás, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 3 evőkanál méz, 12 dkg porcukor, 10 dkg margarin, 6 evőkanál tej

                Krém: 8 dl tej, 8 evőkanál búzadara, 5 evőkanál cukor, 25 dkg margarin (nekem vénusz vajjal) 1 citrom reszelt héja, 3 dl sárgabarack dzsem (házi)

               Tetejére: 3 evőkanál kakaópor, 3 evőkanál porcukor, 2-3 evőkanál víz, 3 dkg vaj

Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrom, 4 lapot sütök belőle. (tepsi méret 35×26) A tejből és grízből és a cukorból sűrű tejbegrízt főzők, belereszelem a citrom héját,ha langyosra hűlt a gríz belekeverem a margarint. Összeállítom a sütit, alsó lapra rákenem, a fele grízes krémet ráteszek, egy lapot erre kenem a sárgabarackdzsemet, ráteszem a harmadik lapot. Erre a lapra kenem a grízes krém másik felét és ráteszem a negyedik lapot, ezután jön a csoki máz. Egy kis lábasba belerakom a 3 ek porcukrot a3 ek kakaóport és 2-3 ek vizet összemelegítem, beleteszem, a vajat elkavarom. A mázat a süti tetejére simítom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!