Kata konyhája

Kovászos uborka

Szerintem a kovászos uborka mindenki nyári kedvence, nekem ez a tuti receptem.

DSCN1487

Kovászos uborka

Hozzávalók: 2,5 kg uborka, 2 csokor kapor, só, szikkadt kenyér,15-20 szem bors, 5 l üveg

Elkészítése: Az uborkákat jól megmosom, a kaprot szintén. Két végét az uborkának levágom, majd bevagdosom, az üveg aljára teszem, a fele kaprot ezután belesorakoztatom az uborkákat. Langyos vízbe belerakom a sót kb. 2,5 l vízbe 3 evőkanál sót jól összekavarom, beleszórom a borsot az üvegbe, ráteszem, a maradék kaprot felöntöm a sós vízzel, ha esetleg kevés lenne  a víz öntünk hozzá tiszta vizet, úgy hogy ellepje bőven az uborkát. A szikkadt kenyeret a gázon én nyílt lángon meg szoktam pirítani és így teszem az uborka tetejére. Az üveg tetejét lefedem.  Meleg időben 3-4 nap alatt megérik.

DSCN1476

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!