Kata konyhája

Hot dog, Kolbászos papucs

Most egy tésztából kétfajtát készítettem hot dogot és kolbászos papucsot. Ajánlani tudom azoknak, akik nézik az EB –t, nagyon jó sörkorcsolya, de aki nem nézi a focit annak is javaslom nagyon finom vacsora.

DSCN1604

Hot dog, Kolbászos papucs

 

Hozzávalóka tésztához: 1 kg liszt, 1 dl olaj, 5 dkg élesztő,3 dl tej, 1 kk. cukor, 1 nagy natúrjoghurt (330 ml), só, 1 tojás tetejére

Hot dog töltelék: 12 db virsli, ketchup, mustár, 15 dkg trappista +5 dkg tetejére

Kolbászos papucs töltelék: 25 dkg száraz füstölt kolbász, 20 dkg trappista + 5 dkg tetejére

DSCN1590 DSCN1600

 Hot dog elkészítése: A tejben a cukorral felfuttatom az élesztőt, a liszthez hozzárakom a sót, olajat és a natúr joghurtot, ha megkelt az élesztő hozzáadom azt is. Rugalmas tésztát gyúrok, kevés tejet tehetünk hozzá, ha szükséges. 1 órát kelesztem, kétfele osztom a tésztát, kinyújtom téglalap alakúra, 12 fele vágom. Minden kis téglalapra teszek 1 virslit, reszelt sajtot, ketchupot, mustárt, összenyomogatom a 2 szélét és a két végét. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, fél órát kelesztem, majd megkenem, tojással rászórom a tetejére a sajtot, szezámmagot, lenmagot, napraforgómagot. 180 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütöm.

DSCN1577

Kolbászos papucs elkészítése: A tészta másik felét kinyújtom, 16 kockára vágom. A kolbászt összevágom, majd elosztom a tésztán, a sajtot 16 csíkra vágom ezt is a tésztára teszem. A tészta ellentétes sarkait összenyomjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, fél órát kelesztjük.  A tetejét megkenem, tojással megszórom sajttal és szezámmaggal,180 fokon 20-25 perc alatt megsütöm.

DSCN1581

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!