Most egy tésztából kétfajtát készítettem hot dogot és kolbászos papucsot. Ajánlani tudom azoknak, akik nézik az EB –t, nagyon jó sörkorcsolya, de aki nem nézi a focit annak is javaslom nagyon finom vacsora.
Hot dog, Kolbászos papucs
Hozzávalóka tésztához: 1 kg liszt, 1 dl olaj, 5 dkg élesztő,3 dl tej, 1 kk. cukor, 1 nagy natúrjoghurt (330 ml), só, 1 tojás tetejére
Hot dog töltelék: 12 db virsli, ketchup, mustár, 15 dkg trappista +5 dkg tetejére
Kolbászos papucs töltelék: 25 dkg száraz füstölt kolbász, 20 dkg trappista + 5 dkg tetejére
Hot dog elkészítése: A tejben a cukorral felfuttatom az élesztőt, a liszthez hozzárakom a sót, olajat és a natúr joghurtot, ha megkelt az élesztő hozzáadom azt is. Rugalmas tésztát gyúrok, kevés tejet tehetünk hozzá, ha szükséges. 1 órát kelesztem, kétfele osztom a tésztát, kinyújtom téglalap alakúra, 12 fele vágom. Minden kis téglalapra teszek 1 virslit, reszelt sajtot, ketchupot, mustárt, összenyomogatom a 2 szélét és a két végét. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, fél órát kelesztem, majd megkenem, tojással rászórom a tetejére a sajtot, szezámmagot, lenmagot, napraforgómagot. 180 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütöm.
Kolbászos papucs elkészítése: A tészta másik felét kinyújtom, 16 kockára vágom. A kolbászt összevágom, majd elosztom a tésztán, a sajtot 16 csíkra vágom ezt is a tésztára teszem. A tészta ellentétes sarkait összenyomjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, fél órát kelesztjük. A tetejét megkenem, tojással megszórom sajttal és szezámmaggal,180 fokon 20-25 perc alatt megsütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: