Ma az egyik meggyes sütimet készítettem el. Nagyon gyorsan készen van és még krém is van benne.
Vaníliás meggyes varázslat
Hozzávalók: 10 evőkanál liszt, 5 tojás, 8 evőkanál porcukor, 1 cs sütőpor, 1 dl olaj, 1 dl tej, 50 dkg magozott meggy
Krém: 3,5 dl tej, 1 vaníliás pudingpor, 2 cs vaníliás cukor, 4 evőkanál cukor
Elkészítése: A krém hozzávalót jó sűrűre megfőzzük, kicsit hűlni hagyjuk. Kimagozzuk a meggyet, elkészítjük a tésztát. A cukrot a tojásokkal, olajjal tejjel, géppel habosra keverjük, beleszitáljuk az előzőleg elkészített sütőporos lisztet. A tepsit (35×26) kizsírozzuk, lisztezzük, a tésztát beleöntjük, a tepsibe majd teáskanállal elosztjuk a vaníliás krémet a tetején. Ezután rászórjuk a magozott meggyet előmelegített sütőbe 180 fokon 20-25 perc alatt aranysárgára sütöm, tetejére porcukrot szórunk.
Örülök hogy tetszett a receptem,látogasd máskor is a blogomat hátha megtetszik egy újabb receptem!
Nagyon finom! Tegnap meggyel, ma pedig ribizlivel sütöttem meg.
Nagyon örülök hogy tetszett a receptem és biztos mutatós volt csokikrémmel! Köszönöm a látogatást! Kata
Nagyon jó a recept! Annyi variációval sütöttem meg, hogy csoki pudingot főztem, így a színek is nagyon jók voltak.A minősítés a férjem részéről: fantasztikusan fincsi! Köszi szépen.