Mivel már közeleg a vége a meggy és a cseresznye szezonnak még egy gyors pitét készítettem.
Gyümölcsös kavalkád
Hozzávalók: 25 dkg liszt,1 sütőpor, 2 tojás, 2,5 dl tej,15 dkg cukor, 1 dl olaj, 15 dkg dió, 35 dkg cseresznye, 35 dkg meggy
Elkészítése: A gyümölcsöket kimagozzuk, a diót durvára vágjuk. A tojást összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat és a tejet és legvégül az előzőleg összekevert sütőporos lisztet. Simára kavarom majd ezt a masszát zsírozott lisztezett tepsibe (30x 20) öntöm. Tetejére rászórom a fele diót, ezután a meggyet, cseresznyét legvégül pedig a maradék diót, előmelegített sütőbe 180 fokon 25-30 perc alatt megsütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: