Kata konyhája

Magozott meggybefőtt

Meggyet raktam el télire cukor nélkül.

DSCN1817

Magozott meggybefőtt

 

 

 Elkészítése: A meggyet kimagoztam, az üvegeket kimostam, belerakosgattam a magozott meggyet, dobtam a tetejére 4 szem édesítőtablettát (7 dl üveg) és egy késhegynyi szalicilt üvegenként. Előveszek egy lábast (van, egy régi lábasom mindig ebbe dunsztolok) alulra teszek újságpapírt (nem színeset) belerakom, az üvegeket felöntöm vízzel, üveget kb. 2/3 ig. ér majd a tetejét szintén újsággal fedem be. Felteszem főzni addig főzöm, hogy ha megfogom, az üveget (vigyázz forró, konyharuhával érdemes megfogni) megfordul a meggy az üvegbe. Az én lábasomba hét darab 7dl s üveg fér, ezt a mennyiséget közepes lángon 1 órát főzöm ezután elzárom, hagyom kihűlni másnap, címkézem, és a kamrapolcra sorakoztatom. Lehet, hogy régimódian rakom el a gyümölcsöket, de én így tanultam.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!