Kata konyhája

Zöldbab leves Kata módra

Termett a kertemben zöldbab, de a termés kétfajta lett sárga és zöld, így a leves is színesebb lett.

DSCN1853

Zöldbab leves Kata módra

Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kis tejföl, 1 púpos evőkanál liszt, 3 evőkanál olaj, só, pirospaprika, 1 evőkanál ecet, 10 db édesítő tabletta

Elkészítése: Felteszek egy lábasba 2,5 liter vizet belerakom a kockára vágott hagymát, ha fő belerakom a feldarabolt zöldbabot, sózom, beleteszem a 10 édesítőtablettát és főzöm. Ha a bab megpuhult rántást készítek, egy kis lábasba teszem az olajat ha felforrósodott beleszórom a lisztet, pirítom, ha rózsaszín a rántás teszek rá 1 teáskanál pirospaprikát, lehúzom, a tűzről engedek, rá hideg vizet kb. 2 dl t összekeverem, és a leveshez öntöm. Jól összeforralom, közben a tejfölt 2 merőkanál levessel kikeverem ezt is hozzáöntöm a leveshez. Legvégül teszek hozzá 1 evőkanál 10% ecetet forralok egyet rajta és tálalom.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!