Hétvégi javaslatom egy hidegtál, mindenféle finomsággal.
Hidegtál
I.Rántott húsok
Hozzávalók: 8 szelet karaj,4 szelet sonka, 4 sajthasáb, só, bors, 2-3 tojás, liszt, zsemlemorzsa, sütéshez olaj
Elkészítése: A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom, 4 szeletet bepanírozom, megforgatom lisztbe, majd tojásba, végül a zsemlemorzsába. forró olajba kisütöm. A másik négy szeletet úgy készítem, hogy minden szeletre ráfektetek egy szelet sonkát és egy hasáb sajtot, feltekerem, és ahogy a szelethúsokat ugyanúgy panírozom és sütöm.
II.Rántott karfiol
Hozzávalók: 1 kg karfiol, liszt, 4 tojás, zsemlemorzsa, só, sütéshez olaj
Elkészítése: A karfiolt sós vízben megfőzöm (ha belemegy a villa a karfiol vastagabb szárába, akkor megfőtt), leszűröm, kicsit hűlni hagyom. A karfiolt lisztbe, tojásba legvégül zsemlemorzsába forgatom, forró olajba aranysárgára sütöm.
III. Tepsis újburgonya
Hozzávalók: 1 kg közepes újburgonya, só, kb. 2-3 evőkanál olíva olaj, rozmaring, orvosi zsálya
Elkészítése: A burgonyát alaposan megmossuk, hasábokra vágjuk (héjastól) a tepsit kibéleljük sütőpapírral. Belerakjuk a burgonyát, sózzuk, meglocsoljuk az olíva olajjal és rászórjuk a fűszernövényeket 180 fokos sütőbe 40-50 perc alatt megsütöm.
IV. Kukoricasaláta
Hozzávalók: 1 doboz kukorica, 200g tejföl, 3 evőkanál majonéz
Elkészítése: A tejfölt a majonézzel összekeverem, hozzákeverem a leszűrt kukoricát.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: