Kata konyhája

Grízes tészta

Ma egy egyszerű, de sokak számára ismerős tésztaételt készítettem, mindenkinek a menza jut róla eszébe.

DSCN1861

Grízes tészta

Hozzávalók: 30 dkg széles metélt, 3 evőkanál búzadara, 2 evőkanál olaj, só, sárgabarack dzsem, porcukor

Elkészítése: A búzadarát egy serpenyőbe szárazon arany barnára pirítom, hozzáadom az olajat elkeverem, majd hozzáöntök 1,5 dl vizet elkavarom (leveszem a tűzről) ,lefedem (szépen megdagad a gríz) a tésztát sós vízben kifőzöm, leszűröm . A tésztát összekavarom a pirított grízzel, dzsemmel és porcukorral tálalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!