Közeledik a hétvége és itt az ideje egy újabb grillezésnek. De egy kicsit csaltam mert míg kint sült a husi a ,zöldségeket grillserpenyőben bent a gázon készítettem el. Kint is elkészíthetjük, de így gyorsabb ráadásul mire megsül a hús készen vannak a köretek is.
Csirke és zöldségek grillezve
Hozzávalók: 1 egész csirke (lehetőleg házi) feldarabolva, 1kg burgonya, 3db nagy vöröshagyma,2 piros kaliforniai paprika, 2 cukkíni, olaj, friss fűszernövények, só, bors,2-3 gerezd fokhagyma
Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk . A grill tepsibe3-4 evőkanál olajat teszünk a feldarabolt csirkét sózzuk, borsozzuk, azt is beletesszük , rászórjuk a friss fűszernövényeket (rozmaring, kakukkfű, zsálya) letakarjuk egy fél órára alufóliával sülni hagyjuk . Közben a hagymát 7-8 mm vastagra szeleteljük, sózzuk, a kaliforniai paprikát nagyobb darabokra vágjuk, cukkínit felszeleteljük, ezeket is sózzuk. A burgonyát nagyobb darabokra vágjuk. Ha eltelt a félóra a húsról levesszük a fóliát megfordítjuk a húsokat és így sütjük tovább, ahogy sül 1x 2x megforgatjuk, míg arany barnára sül. Tehát akkor a zöldségeket bent egymás után sütöttem ki. Tettem 2-3 evőkanál olajat a serpenyőbe és először a hagymát sütöttem mindkét oldalát szép arany barnára ugyan így sütjük a cukkínit és a paprikát is (közben pótoljuk az olajat) Ezután a feldarabolt burgonyát tesszük a serpenyőbe (kevés olajon 2-3 evőkanál), megtisztítjuk a fokhagymát, ezt is hozzáadjuk a burgonyához és arany barnára pirítjuk. Tetszés szerint tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: