Kata konyhája

Paradicsomos húsgombóc

Ma paradicsomos húsgombócot készítettem. Én nem főtt burgonyával szoktam tálalni, hanem főtt metélttel.

DSCN0859

Paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók: 60 dkg darált hús, 7 dkg rizs, só, bors, pirospaprika,1 tojás, 5 dl házi főzött sűrített paradicsom, olaj,2 gerezd fokhagyma, 20 dkg széles metélt (házi), liszt

Elkészítése: A darált húshoz hozzáadom a sót, borsot, pirospaprikát, rizst, 1 tojást, belenyomjuk a fokhagymát. Jól összekavarom, kb. 1,5 liter vizet felteszek főni egy lábasba, ha forr, belerakom az előzőleg megformázott gombócokat, fedő alatt főzöm kb. 1órát. Közben elkészítem a paradicsomszószt, egy lábasba teszek 3-4 evőkanál olajat, és 3 evőkanál liszttel rántást készítek. Belerakok 1 teáskanál pirospaprikát, ráöntöm a paradicsomot és sót, cukrot ízlés szerint sűrűre főzöm. Ha a hús gombócok megfőttek hozzáöntöm a paradicsomszószt és még kb. fél óráig főzöm. A tésztát megfőzöm és a paradicsomos húsgombóccal tálalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!