Kata konyhája

Cukkíni lepény

Még mindig terem a kertembe cukkíni, most lepényt készítettem belőle. Egyszerű, gyorsan elkészül és nem utolsó sorban finom. Friss fűszernövényekkel bolondítottam meg és egy mártogatóst készítettem hozzá.

WP_20160721_12_13_01_Pro
Cukkíni lepény

Hozzávalók: 50 dkg cukkíni (tisztán, mag nélkül), 3 gerezd fokhagyma, 20 dkg burgonya (nyers), 25 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 3 tojás, 3 ek. olaj, só, bors, 5-6 szál petrezselyem, 4-5 zsályalevél, 3-4bazsalikomlevél, 2 szál kakukkfű, tetejére 10 dkg trappista sajt

Elkészítés: A cukkínit és a burgonyát lereszelem. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, a tojásokat, olajat, sót, borsot jól összekavarom, majd összevágom apróra a fűszernövényeket és ezt is hozzákeverem. Ezután hozzákeverem a sütőporos lisztet. Zsírozott tepsibe simítom, tetejét megszórom a reszelt sajttal, kb. 30 percig sütöm 180°-os sütőben. Míg sül elkészítem a mártogatóst.

Fokhagymás-snidlinges mártogatós

Hozzávalók: 1 kis natúr joghurt (150 g), 2 gerezd fokhagyma, snidling, só

Elkészítés: A zúzott fokhagymát belekavarom a joghurtba, összevágom a snidlinget és ezt is belekeverem, majd megsózom.

Ha elkészült a lepény mártogatóssal tálalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!