Nagyon szeretek télire berakni, most a lecsó következik, én hagymával rakom üvegbe így télen csak megmelegítjük és ráütjük a tojást, de pörköltalapként is használhatjuk.
Hozzávalók: 3kg hagyma, 4 kg paprika, 2,5 kg paradicsom, olaj, só
Elkészítés: A paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk, egy lábasba feltesszük főni. Közben megtisztítjuk a hagymát és tetszőlegesen összevágjuk. Egy másik lábasba teszünk kb. 7-8 dl olajat és hozzáadjuk a hagymát, megdinszteljük félig, majd hozzáadjuk a közben összevágott paprikát és ezzel is dinszteljük. Ha a paradicsom jól megfőtt átpasszírozzuk és így adjuk a hagymához és a paprikához. Addig főzzük, míg a paprika is megpuhul (nem kell szétfőzni csak éppen) Az előzőleg elkészített üvegekbe szedjük, a lecsó tetejére öntünk 1 ujjnyi olajat és rácsavarjuk a tetejét (nekem 8 db 7 dl üveggel lett). Szárazdunsztba tesszük (plédekbe rakjuk), 2 nap múlva kiszedjük, ha kihűlt és a kamrapolcra sorakoztatjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: