Ez az én kedvenc nyári salátám, nagyon jó sültek mellé, rántott husihoz, pörkölt mellé.
Hozzávalók: 1 kg zöldség vegyesen (uborka, lilahagyma, édeskáposzta, paradicsom) só, 14 édesítőtabletta, 2 ek. 10% ecet, 7 dl víz
Elkészítés: A zöldségeket káposztagyalun vagy bármilyen konyhai vágóeszközön összevágjuk, 1 teáskanál sót szórunk rá összekavarjuk, egy órát állni hagyjuk. Közben elkészítjük a salátalét, egy tálba tesszük az édesítőtablettákat (cukrot is tehetünk bele) az ecetet, csipet sót és 7 dl vizet összekavarjuk. Az egy óra elteltével vizet engedünk a zöldségekre és kicsavarjuk, majd belerakjuk a salátalébe, érdemes hagyni kb. 1 órát állni.