Kata konyhája

Kókuszos csiga

Nem akartam kakaós vagy vaníliás csigát sütni, újítottam kicsit így kitaláltam, hogy legyen kókuszos. Hamar elfogyott “elmásztak” titokzatos módon.

DSCN2923

Kókuszos csiga

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 2 ek. cukor, 3 dkg élesztő, 3 dl tej, csipet só
Kókusztöltelék: 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 8 dkg kókuszreszelék, 1 tk kókusz aroma (opcionális)

Elkészítés: Szokásos módon egy rugalmas kelt tésztát gyúrunk. Tejben felfuttatjuk az élesztőt és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. 1/2 órát pihentetjük, összekeverjük a töltelék hozzávalóit. Ha megkelt nagy téglalap alakúra nyújtjuk (3-4 mm), rákenjüka tölteléket feltekerjük mint a bejglit és 1,5 cm darabokra vágjuk sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a csigákat és újra 30 percet pihentetjük. 180°-os sütőben( nem előmelegített) 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!