A lányom nagyon szereti a ketchupot, de azt a legjobban amit én készítek. Többfélét kipróbáltam, de egyik sem volt számunkra az igazi így ezt a receptet én variáltam, ez az én KETCHUPOM.
Ketchup Kata módra
3 kg paradicsomot megmosok és összedarabolok, felteszem főni, ha megfőtt átpasszírozom és ezután visszateszem főni.
4 gerezd fokhagymát, 2 nagy fej vöröshagymát, 3 kápia paprikát megtisztítok majd ledarálom és hozzáadom a paradicsomléhez.
Egy tüllzacskóba teszek: 1 teáskanál szegfűszeget, 1 tk. szemesborsot, 1 tk. mustármagot, 3 szál zeller levelet, 2 szál oregánót és 2 szál kakukkfüvet. Ezt a zacskót belelógatom a paradicsomba. Ehhez a masszához adok még 1/2 kávéskanál őrölt borsot, 1,5 teáskanál 10%-os ecetet, 5 evőkanál cukrot és 3 teáskanál sót. Így főzöm amíg sűrű lesz majd kiveszem a fűszerzacskót és teszek bele tartósítót, én szalicilt tettem bele kb. 1 kávéskanállal. Az elkészített üvegekbe töltöm, tetejét lezárom majd száraz dunsztba rakom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: