Ma egy régi kedvencet a piskótatekercset készítettem el, csak most isteni kávékrémet tettem bele.
Kávékrémes piskótatekercs
Hozzávalók: piskótához: 5 tojás, 5 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor
Krém: 5 dl tej, 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 2 db 3 in 1 Nescafé, 2,5 dl tejszín
Elkészítése: Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet, összekeverjük. Zsírozott lisztezett tepsibe (30×40 cm) öntjük, 180 fokon kb. 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük, nedves konyharuhára borítjuk és gyorsan feltekerjük. 3 dl tejet felteszünk melegedni, a maradék 2 dl tejjel elkeverjük a lisztet, cukrot, Nescafét, ha meleg a tej belekavarjuk a lisztes masszát, jó sűrűre főzzük, kihűtjük. Felverjük, a tejszínt majd összekeverjük a (kihűlt) kávés krémmel, betöltjük a piskótát, a külsejét is vonjuk be a krémmel, tetszés szerint díszítjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: