Itt az ősz érik a dió ez a süti igazán aktuális.
Diós kedvenc
Hozzávalók: tészta: 7 tojás, 7 evőkanál liszt, 7 evőkanál cukor, 8 dkg darált dió, ½ sütőpor
Krém: 6dl tej, 4 evőkanál liszt, 4 evőkanál cukor, 10 dkg darált dió, 2 vaníliás cukor, 2,5 dl tejszín
Tetejére:7 dkg durvára vágott dió
Elkészítése: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük egy pici sóval (továbbra is habverővel csak a legkisebb fokozaton) hozzákeverjük a porcukrot, a sárgájákat, ezután a sütőporos lisztet a dióval. Zsírozott lisztezett tepsibe öntjük (36×26) kb. 20-25 perc alatt 180 fokos sütőben megsütjük. Elkészítjük a krémet, a tejjel elkeverjük a lisztet, cukrot sűrű masszát főzünk, langyosan belekeverjük a darált diót és a vaníliás cukrot. Felverjük a tejszínt és a teljesen kihűlt krémhez óvatosan hozzákeverjük. A megsült tésztát kettévágjuk, az egyik lapot megkenjük a krém egyik felével, rátesszük, a másik lapot majd a krém másik felét rákenjük, legvégül a tetejére szórjuk a durvára vágott dióval.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: