Kata konyhája

Sült pulykaszárny sárgarépával, zsályával

Ma pulykaszárnyat sütöttem zsályával, sárgarépával.

dscn2962

Sült pulykaszárny répával

Hozzávalók: 3 db pulykaszárny, 2 szál répa, 1 fej vöröshagyma, só, 4 gerezd fokhagyma, 8 zsályalevél, olaj, 60 dkg burgonya, 5 dkg vaj, 2 evőkanál tejföl

Elkészítése: A pulykaszárnyakat kettévágtam, sóztam, egy tepsibe tettem kb. 5-6 evőkanál olajat, majd belerakom a szárnydarabokat. A répát megtisztítom, hasábokra vágom, kicsit ezt is sózom és a szárnyak mellé rakom. A vöröshagymát, fokhagymát megpucolom, összevágom a vöröshagymát nagyobb darabokra a fokhagymát szeletelem ezt is a szárnyakra rakom. Legvégül ráteszem a zsályaleveleket, a tepsit befedem, majd 180 fokos sütőbe lefedve sütöm, kb.2 óráig majd leveszem a fedőt és pirosra sütöm. Míg sül a husi megpucolom a burgonyát, sós vízben megfőzöm, leszűröm, majd összetöröm, hozzáadom a vajat és a tejfölt és összekavarom. Ízlés szerint tálalom.dscn2940

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!