Szokatlan színű karfiolt vásároltam úgy gondoltam egy egyszerű rakott ételt készítek belőle, amit önálló ételként, de köretként is fogyaszthatjuk.
Sonkás karfiol
Hozzávalók: 40 dkg karfiol, 1 kis tejföl (150 ml), 10 dkg sajt, 5 dkg vaj, 15 dkg sonka, 5-8 dkg húsos szalonna, só
Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedjük, megfőzzük roppanósra, leszűrjük, a sonkát csíkokra vágjuk, a sütőtálat kivajazzuk . A karfiolt sorba rakjuk a sütőtálba, sózzuk, rászórjuk a sonkát, kockára vágott húsos szalonnát, rásimítjuk a tejfölt és megszórjuk, a reszelt sajttal 180 fokos sütőbe addig sütjük, míg a sajt a tetején megpirul.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: