Kata konyhája

Lebbencs leves

Nagyon szeretem ezt az egyszerű levest. Így tavasszal tehetünk bele friss petrezselyem zöldet apróra vágva.

Lebbencs leves

Hozzávalók: 10 dkg lebbencs, 2 közepes burgonya, 1 kis fej vöröshagyma, pirospaprika, bors, só, 2-3 ek. olaj.

Elkészítés: A burgonyát megpucolom kis kockákra vágom, a hagymát szintén megtisztítom. A lábasba beleteszem az olajat, felforrósítom majd beleteszem a lebbencset, ha aranyszínűre pirult lehúzom a tűzről, belevágom (apróra) a hagymát majd a burgonyát. Ráteszem a pirospaprikát, felöntöm kb 2 liter vízzel, sózom, borsozom és teszek bele 1 tk. házi ételízesítőt (ha nincs akkor delikátot) és szép lassan készre főzöm. Főzhetünk bele tojást, személyenként 1-et. (Egészbe beleütöm, amíg meg nem fő (4-5 perc) nem kavargatom.)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!