Kata konyhája

Tárkonyos csirke raguleves

 

Ez a leves egy nagy kedvenc a családom körében. Finom, tartalmas és gyorsan elkészíthető mindenkinek ajánlom, aki szereti a tejszínes leveseket és persze a tárkonyt.

Tárkonyos csirke raguleves

Hozzávalók: 30-40 dkg csirkemellfilé (lehet csirkecombfilé de sertéscomb is),15 dkg zöldborsó,25 dkg sárgarépa,25 dkg burgonya, 10 dkg zöldség, só, bors, 1 tojás, liszt, 4dl tejszín, tárkony (nekem van házi ecetbe eltéve), 1 kis fej vöröshagyma

Elkészítése: A zöldségeket megtisztítom, a csirkemellet és a zöldségeket kis kockákra vágom. Felteszek főni kb. 3 liter vizet, ha felforrt beleteszem a csirkemellet és a zöldségeket a vöröshagymát megtisztítom, belereszelem. Sózom, borsozom szép lassan főzöm, elkészítem a galuskát egy tojással amennyi lisztet felvesz. Ha megfőttek a zöldségek, belerakom az apróra vágott tárkonyt és a tejszínt, ha felforrt beleszaggatom a galuskát (elhagyható), ha kész tálalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!