Kata konyhája

Krumpli leves

Egy újabb egyszerű leves gyorsan elkészül és finom.

Krumpli leves

Hozzávalók:40 dkg krumpli, 1 sárgarépa,3-4 gerezd fokhagyma,4 evőkanál olaj,1 evőkanál liszt,só, bors,pirospaprika,őrölt kömény

Elkészítése: A zöldségeket, fokhagymát megtisztítom, kockára vágom a répát, krumplit. A fokhagymát szeletelem, egy lábasba beleteszem az olajat, ha felmelegedett belerakom a lisztet, aranysárgára pirítom, lehúzom a tűzről. Belerakok kb 1 teáskanál pirospaprikát (őrölt) felengedem kb 1,5- 2 liter vízzel. Hozzáadom a répát, krumplit, fokhagymát sózom, borsozom. Teszek még bele őrölt köményt, a zöldségeket puhára főzöm. Ízlés szerint tehetünk bele füstölt kolbászt, virslit,tejfölt.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!