Kata konyhája

Rakott zöldbab

A mai ebéd rakott zöldbab igaz nem friss zöldbabbal, hanem üvegessel készült, de szerintem így is a nyarat idézi. A kimaradt sertés pörköltöt is felhasználhatjuk ehhez a recepthez én is így csináltam.

Rakott zöldbab

 

Hozzávalók: 1 üveg zöldbab (vagy 50 dkg fagyasztott) 30 dkg darált hús, 15 dkg rizs, 1 kis fej vöröshagyma, pirospaprika, só, bors, 250 g tejföl, olaj

Elkészítése: A darált húsból pörköltöt főzünk, az edénybe teszünk 4 evőkanál olajat, megpucoljuk, a vöröshagymát kis kockákra vágjuk. Az olajba megpároljuk a hagymát ,rátesszük a darált húst fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk és teszünk bele 1 teáskanál pirospaprikát felengedjük 1-2 dl vízzel majd addig főzzük, míg elfő belőle a víz . A rizst megfőzzük sós vízbe, leszűrjük ,hozzáadjuk a kész pörkölthöz. Ha fagyasztott zöldbabból készítjük azt is megfőzzük sós vízben, az üvegesről csak lecsurgatjuk a levét. Ezután egy jénaiba rétegezzük, először a fele zöldbabot (picit sózzuk) utána a darált húsos rizst és a maradék zöldbabot (picit sózzuk) legvégül a tejfölt a tetejére simítjuk. 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!