Kata konyhája

Hűtős lángos Kata módra

Ma lángost készítettem ezt a receptemet azért szeretem, mert egyszerű. Ha több tésztát készítek, eltehetem a hűtőbe (nem fagyasztó) és bármikor elővehetem akár egy hét múlva is. Nagyon finom lett, tettem rá mindenféle finomságot. Ezt húsvét után is elkészíthetjük, felhasználhatjuk a kimaradt sonkát, tojást. De ha csak magyaros tejfölt (tört fokhagyma, bors, kevés pirospaprika, só) + trappista sajtot teszünk rá úgy is ISTENI.

Hűtős lángos Kata módra

 

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 150 g natúr joghurt,2-3 dkg élesztő, 1 dl tej, pici cukor, olaj

A tetejére: 300 g tejföl, 1-2 gerezd fokhagyma, zöldségek (paradicsom, uborka, lilahagyma, retek) 30 dkg füstölt főtt lapocka,4-5főtt tojás, trappista sajt (én most nem tettem)

Elkészítése: A langyos cukros tejben felfuttatom az élesztőt, a lisztbe rakok 4 kávéskanál sót (összekeverem), a joghurtot. Ha felfutott az élesztő hozzáadom a lisztes joghurthoz majd annyi langyos vizet adok hozzá, hogy egy galuskatésztától keményebb kicsit ragacsos tésztát kapjak (én fakanállal szoktam kikavarni). A tésztát beteszem a hűtőbe legalább egy órára, de előző nap is elkészíthetjük, közben elkészítem a fokhagymás tejfölt (fokhagymát összenyomjuk,csipet só majd összekavarom a tejföllel) összedarabolom a FF lapockát (tarját) ,zöldségeket . A megkelt tésztát jól lisztezett nyújtótáblára borítjuk, kézzel széthúzgáljuk, kiszaggatjuk, még letakarjuk fél órát kelesztjük, széthúzgáljuk, forró olajba aranysárgára sütjük. Ízlés szerint teszünk rá tejfölt, sajtot egyéb feltétet stb.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!