Ma lángost készítettem ezt a receptemet azért szeretem, mert egyszerű. Ha több tésztát készítek, eltehetem a hűtőbe (nem fagyasztó) és bármikor elővehetem akár egy hét múlva is. Nagyon finom lett, tettem rá mindenféle finomságot. Ezt húsvét után is elkészíthetjük, felhasználhatjuk a kimaradt sonkát, tojást. De ha csak magyaros tejfölt (tört fokhagyma, bors, kevés pirospaprika, só) + trappista sajtot teszünk rá úgy is ISTENI.
Hűtős lángos Kata módra
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 150 g natúr joghurt,2-3 dkg élesztő, 1 dl tej, pici cukor, olaj
A tetejére: 300 g tejföl, 1-2 gerezd fokhagyma, zöldségek (paradicsom, uborka, lilahagyma, retek) 30 dkg füstölt főtt lapocka,4-5főtt tojás, trappista sajt (én most nem tettem)
Elkészítése: A langyos cukros tejben felfuttatom az élesztőt, a lisztbe rakok 4 kávéskanál sót (összekeverem), a joghurtot. Ha felfutott az élesztő hozzáadom a lisztes joghurthoz majd annyi langyos vizet adok hozzá, hogy egy galuskatésztától keményebb kicsit ragacsos tésztát kapjak (én fakanállal szoktam kikavarni). A tésztát beteszem a hűtőbe legalább egy órára, de előző nap is elkészíthetjük, közben elkészítem a fokhagymás tejfölt (fokhagymát összenyomjuk,csipet só majd összekavarom a tejföllel) összedarabolom a FF lapockát (tarját) ,zöldségeket . A megkelt tésztát jól lisztezett nyújtótáblára borítjuk, kézzel széthúzgáljuk, kiszaggatjuk, még letakarjuk fél órát kelesztjük, széthúzgáljuk, forró olajba aranysárgára sütjük. Ízlés szerint teszünk rá tejfölt, sajtot egyéb feltétet stb.