Kata konyhája

Gyümölcstorta Kata módra

Ez egy fantasztikus édes hármas, a túró, mascarpone és az eper. Természetesen más gyümölccsel is készíthetjük, ananász, őszibarack, meggy, stb.

 

Gyümölcstorta Kata módra

Hozzávalók a piskótához: 3 tojás, 3 ek liszt, 3 ek cukor, 1/2 cs sütőpor

Hozzávalók a krémhez: 25 dkg túró (tégelyes túrót használtam), 25 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 35-40 dkg eper, 1 dl víz, 2 ek. zselatin, 1 ek. cukor

Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, elkészítjük a lisztet, cukrot. A tojás fehérjét pici sóval habbá verjük, belerakjuk a porcukrot, ismét mixerrel keverjük, jön a tojássárgája ezzel is keverjük, végül beleszitáljuk a sütőporos lisztet, ezt is belekeverjük. Zsírozott lisztezett formába öntjük és előmelegített sütőbe 180 fokon megsütjük. A túrót a porcukorral összekeverem, hozzáadom a mascarponét, ezzel is alaposan kikavarom. (Aki szereti darabolhat a krémbe gyümölcsöt de azt lehetőleg utoljára keverje hozzá óvatosan.)
A kész krémet rátesszük a piskótára. Az epret felszeletelem, ízlés szerint díszítem. 1dl vizet, 2 ek. zselatint, 1 ek. porcukrot összemelegítek. Ha langyosra hűlt egy ecsettel átkenem az eperszeleteket a zselatinos masszával a maradékot pedig a gyümölcsszeletek közé csurgatom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!