A mai desszert nem igazán aktuális, ördögfánkot készítettem. Egyszerűen a forró olajba szaggatom kanállal a tésztát, kisütöm és megforgatom kakaós porcukorban.
Ördögfánk
Hozzávalók: 50 dkg liszt, csipet só, 3 tojássárgája, 2,5 dkg élesztő,2-2,5 dl tej, 1 púpos evőkanál tejföl, 2 evőkanál porcukor
Forgatáshoz: 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor, 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése: A langyos tejben felfuttatom az élesztőt, és a többi hozzávalóval egy lágyabb tésztát kikavarunk (galuskatésztától kicsit keményebb). A kidolgozott tésztát 1 óráig pihentetjük, összekavarjuk a porcukrot a kakaóporral (fém tálba). Magas falú serpenyőbe ujjnyi olajat öntünk, felforrósítjuk, olajos kanállal (egy pohárba öntünk kb 1 dl olajat ebbe mártjuk a kanalat minden galuska után) kis galuskákat szaggatunk az olajba. Mindkét oldalát arany barnára sütjük majd forrón a kakaós porcukorba forgatjuk. Lehet úgy is, hogy vaníliás porcukorral megszórjuk de akkor már csak fánk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: