Kata konyhája

húsvéti kalács

Ezt a húsvéti kalácsot készítettem fantasztikusra sikerült! Két rúddal készült, de már csak egyet tudtam lefotózni.

Húsvéti kalács

 

Hozzávalók:60 dkg liszt,2 dl tej, 1 dl tejszín, 2,5 dkg élesztő, 10 dkg vaj, csipet só, 3 evőkanál porcukor, 4 tojássárgája,

Elkészítése: A tejben felfuttatom az élesztőt, közben egy tálba rakom a többi hozzávalót a vaj kivételével. Ha megkelt az élesztő beleöntöm a tálba a többi hozzávalóhoz és összedolgozom. Egy közepes keménységű tésztát gyúrok, ezután fokozatosan hozzáadom a felolvasztott vajat, még legalább 15 -20 percig gyúrom. Egy óráig kelesztem, majd 6 darabra vágom, sodrom és három –három szálat összefonok 2 db 12x22cm es sütőpapírral kibélelt formába teszem, újra kelesztem 40-50 percig, tojással megkenem a tetejét. 180 fokos sütőben 40-50 percig sütöm arany barnára.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!