Húsvétra ezt a finom puha mézes sütit készítettem, a „csokis tetejű” sohasem hiányozhat a húsvéti asztalról nálunk.
Mézes krémes
Hozzávalók a lapokhoz: 60 dkg liszt, 15 dkg porcukor,4 tojás,10 dkg margarin,4 evőkanál méz,2 teáskanál szódabikarbóna, csipet só, 1 evőkanál tejföl
Hozzávalók a krémhez: 1,2 l tej, 3 vaníliás pudingpor, 7evőkanál cukor, 25 dkg margarin, 1 teáskanál vaníliaaroma,1,5 evőkanál kakaópor
Tetejére: 20 dkg tortabevonó vagy bármilyen csoki, 3 evőkanál olaj
Elkészítése: A lapok hozzávalóit összegyúrjuk, 4 lapot sütünk belőle. 30×40 cm . Kevés tejben elkeverem a pudingport és a cukrot . A maradék tejet felteszem főni, ha forr, a tej belekeverem a pudingporos masszát sűrű pudingot főzők. Még melegen belekeverem a margarint, egy harmadát kiveszem, belerakom a kakaóport, a többibe pedig a vaníliaaromát. Betöltöm, a lapokat középre kerül a kakaós krém, tetejére a felolvasztott tortabevonó + olaj, rásimítom. Hagyjuk puhulni legalább egy pár órát és tetszés szerint szeleteljük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: