Kata konyhája

Zsebes zsömle

Pár éve egy külföldi oldalon láttam ezt az ötletet és én is elkészítettem. Kikísérleteztem a receptet hozzá, nagyon jó most a megunt sonka „eltüntetéséhez”, de akár gyerekeknek uzsira mivel tetszés szerint rakhatunk bele bármit (paradicsomot, ubit, sajtot, salátát, szalámit, sonkát, vagdaltat stb.).

Zsebes zsömle

Hozzávalók: 1,5 dl tej, 1 dl tejszín (főző),2,5 dkg élesztő, 1 kávéskanál cukor, fél dl olaj + kenéshez,50 dkg liszt, só,

Elkészítése: A cukros tejben felfuttatom az élesztőt, a többi hozzávalót belerakom egy tálba. Ha megkelt az élesztő hozzáadom, a lisztes keverékhez jól összedolgozom. Egy órát kelesztem, ezután 8 fele vágjuk és kb. 20 cm nagyságú köröket nyújtunk, megkenjük olajjal, félbehajtjuk, ismét megkenjük, és újra félbehajtjuk egy háromszöget kapunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, letakarjuk fél órát pihentetjük. Tetejét megkenjük, tojással megszórjuk sajttal, szezámmaggal, lenmaggal. 180 fokon 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, rétegenként tölthetjük salátával, sonkával, ubival, sajttal stb.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!