A borsólevesbe most nem csirkeaprólékot, hanem kis húsgombócokat tettem.
Borsóleves húsgombóccal
Leves hozzávalói: 20 dkg zöldborsó, 1 szál sárgarépa, 2 burgonya, ½ karalábé, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, pirospaprika, bors, őrölt kömény, só, 1 tojás + liszt a galuskához
Leves elkészítése: A zöldségeket megtisztítom, kockára vágom. A lábast felteszem az olajjal és a 2 evőkanál liszttel rózsaszínrántást készítek. Lehúzom, a tűzről szórok rá pirospaprikát, felöntöm, kb. 2 l vízzel beleteszem a zöldségeket (répát, karalábét, burgonyát, borsót), sózom, borsozom, teszek bele őrölt köményt és a fokhagymát belenyomom. Majd szép lassan főzöm, mikor majdnem megfőttek a zöldségek akkor adom hozzá a gombócokat, legvégül a galuskát.
Hozzávalók: 25 dkg sertés darált hús, só, bors, 1 tojás, zsemlemorzsa
Húsgolyó elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, ha kicsit lágy adjunk hozzá 2-3 evőkanál zsemlemorzsát. Apró gombócokat formálunk belőle majd a levesbe tesszük kb. 10-15 perc alatt megfő a gombóc.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: