Kata konyhája

Karalábéleves

 

Most telis tele a piac zsenge karalábéval igazán aktuális egy jó kis karalábéleves.

Karalábéleves

Hozzávalók: 1 nagy karalábé (30-35 dkg), 1 szál sárgarépa, 2 közepes burgonya, 1 kis fej vöröshagyma, liszt, olaj, pirospaprika, só, bors

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítom, feldarabolom. 4-5 evőkanál olajat felteszek egy edénybe melegedni, beleteszek 1 púpos evőkanál lisztet, pirítom, pár percig ezután hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát, 1 teáskanál pirospaprikát. Felengedem 1,5-2 liter vízzel, hozzáadom a zöldségeket és sózom, borsozom. Puhára főzöm a zöldségeket. Ezután teszek egy tányérba 3-4 evőkanál (kb. 150 g) tejfölt, szedek ki a levesből 1-2 merőkanállal majd jól elkeverem és hozzáöntöm a leveshez, összeforralom és kész. Tehetünk bele tésztát vagy galuskát, én nem tettem.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!