Kata konyhája

Töltött kelkáposzta

Volt egy szép fej kelkáposztám és ez készült belőle. Kicsit időigényes, de szerintem érdemes elkészíteni.

DSCN0680

Töltött kelkáposzta

Hozzávalók: 60 dkg darált hús, 14 kelkáposztalevél, 4 evőkanál kukorica, 15 dkg sárgarépa, 10 dkg rizs, 15 dkg trappista sajt, 4 gerezd fokhagyma, 1 nagy tejföl,

Elkészítése: A kelkáposztáról óvatosan késsel levágom a leveleket (a vastag eret kivágom). Forró vízbe rakom (én csak két levelet tettem egyszerre hogy szépen egybe maradjon) pár percig benne hagyom, hogy puhuljon annyit, hogy könnyen lehessen betekerni, lecsepegtetjük. A darált húst kevés olajon megpirítom, hozzáadom a szeletelt fokhagymát, sózom, készre párolom. A kockára vágott répát, és a rizst külön megfőzöm, leszűröm mindkettőt és hozzáadom a kész darált húshoz. Belereszelem a sajtot, belerakom a kukoricát, jól összekeverem. A kelkáposztalevelet kiterítem, a szélére rakok egy nagy kanál tölteléket, a káposzta két szélét felhajtom, majd föltekerem.  Az elkészült tekercseket jénaiba-sorba rakom, tetejére rakom a tejfölt, 200 fokon 35-40 percig sütöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!