Kata konyhája

Csirkepörkölt belsőségekkel, borsóval

Most egy csirkepörköltöt készítettem zúzával, májjal, szívvel és mivel nagyon szeretjük a zöldborsót az is került bele. Csirkepörkölt belsőségekkel, borsóval Hozzávalók: 40 dkg csirkecomb filé, 40 dkg penne, 4 db csirkemáj + szív, 20 dkg csirkezúza, 20 dkg zöldborsó, 1 kis fej vöröshagyma, 3-4 evőkanál olaj, színes paprika, bors Elkészítés: A csirkecomb filét összevágjuk, a… Tovább »

Tejszínes csirkeragu borsóval

Ez egy gyorsan elkészíthető és finom ebéd vagy vacsora lehet. Tejszínes csirkeragu borsóval Hozzávalók: 40 dkg csirkecomb filé, 20 dkg zöldborsó, 3 dl tejszín (20%), 3 gerezd fokhagyma, 35-40 dkg széles metélt, 3-4 evőkanál olaj Elkészítés: A csirkecomb filét kockákra vágjuk, az olajat felforrósítjuk egy magasabb falú serpenyőbe és belerakjuk a húst majd fehéredésig pirítjuk…. Tovább »

Borsós- cukkínis csirkemell

Egy egyszerű tésztás ételt készítettem ebbe a melegbe gyorsan elkészül, a kertemben találtam sárga és zöld cukkínit ezzel színesítettem. Borsós cukkínis csirkemell Hozzávalók: 40 dkg csirkemell filé, 20 dkg zöldborsó, 2 cukkíni (1 sárga+1 zöld kb. 20 cm esek), olaj, vöröshagyma, pirospaprika, 35 dkg tészta Elkészítése: A csirkemellet kis csíkokra vágom, lábasba teszek 2-3 evőkanál… Tovább »

Galambpörkölt borsóval

Ma egy különleges pörköltöt főztem. Nagyon finom, annak ajánlom, aki szereti a galambhúst. Nagyon egészséges, kicsit édesebb a húsa, mint a csirkéé. Húslevesnek is szoktam főzni, de borsólevesbe is isteni.   Galambpörkölt borsóval Hozzávalók: 2 galamb (negyedelve), 15 dkg borsó, 4 ek olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 paprika, 1 kis paradicsom,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!