Kata konyhája

Lebbencs leves

Nagyon szeretem ezt az egyszerű levest. Így tavasszal tehetünk bele friss petrezselyem zöldet apróra vágva. Lebbencs leves Hozzávalók: 10 dkg lebbencs, 2 közepes burgonya, 1 kis fej vöröshagyma, pirospaprika, bors, só, 2-3 ek. olaj. Elkészítés: A burgonyát megpucolom kis kockákra vágom, a hagymát szintén megtisztítom. A lábasba beleteszem az olajat, felforrósítom majd beleteszem a lebbencset,… Tovább »

Sült csirkefinomságok sült burgonyával

Egy újabb kis hidegtál. Sült csirkefinomságok sült burgonyával Hozzávalók: 1 db csirkemell, 3 egész csirkecomb, 6 db csirke szárny, 1 kg burgonya,só, bors, fokhagyma, magyaros fűszerkeverék, olaj,fokhagyma Elkészítése: A csirkemellet kicsontozzuk, csíkokra vágjuk, sózzuk, majd 2 teáskanál magyaros fűszerkeverékkel összekeverjük, állni hagyjuk. Ezután a csirkecombokat és szárnyakat sózzuk, borsozzuk, egy tepsibe2-3 evőkanál olajat teszünk, majd… Tovább »

Tepsis újburgonya

Ez a tepsis burgonya egyszerű és gyorsan elkészíthető, bár ebbe a melegbe nem esik jól begyújtani a sütőt, de szerintem megéri.  Tepsis újburgonya Hozzávalók: 1 kg közepes újburgonya, só, kb. 2-3 evőkanál olíva olaj, rozmaring, orvosi zsálya Elkészítése: A burgonyát alaposan megmossuk, hasábokra vágjuk (héjastól) a tepsit kibéleljük sütőpapírral. Belerakjuk a burgonyát, sózzuk, meglocsoljuk az… Tovább »

Burgonyasaláta Kata módra

Itt a szezonja az újburgonyának én készítettem egy könnyű burgonyasalátát, kiváló vacsora. Burgonyasaláta Kata módra Hozzávalók: 50 dkg újburgonya,2 tojás, 1 kis fej lilahagyma, só, bors, 250g tejföl vagy natúr joghurt, 2-3 evőkanál majonéz Elkészítése: Az újburgonyát sós vízben héjastól megfőzzük, a 2 tojást szintén megfőzzük, a lilahagymát megpucoljuk és összevágjuk.   Ha a burgonya és… Tovább »

Rakott burgonya 2

Ma rakott burgonyát készítettem, most darált húsból pörköltöt főztem azt tettem a kolbász helyett. Szerintem így is nagyon finom. Rakott burgonya 2 Hozzávalók: 1 kg burgonya, 5 tojás, 1 nagy tejföl, 50 dkg darált hús megfőztem pörköltnek, 5-8 dkg sajt Elkészítése: A burgonyát, tojást megfőzzük. Elővesszük a jénait (tepsit) belerakjuk a fele szeletelt burgonyát-picit sózzuk,… Tovább »

Sajtos-sonkás párnák

A ma ebédre lángost készítettem kicsit másképp, megtöltöttem sajttal, sonkával.   Sajtos-sonkás párnák Hozzávalók: 30 dkg főtt tört burgonya, 40 dkg liszt,2 dkg élesztő, 1 tojás, 0,5 dl tej +amennyit felvesz, só, olaj, töltelék: 10 dkg sonka, 10 dkg sajt, tehetünk hozzá 1-2 evőkanál tejfölt Elkészítése: A tört burgonyát összegyúrjuk a langyos tejben felfuttatott élesztővel… Tovább »

Rakott krumpli

A rakott krumplinak millió változata van. Gyerekkoromba anyukám úgy is csinálta, hogy serpenyőbe megdinsztelt kevés olajon 3-4 nagy fej kockára vágott vöröshagymát és ezt tette tejföl helyett a rakott krumpli tetejére. Úgy is nagyon finom, de a családom jobban szereti tejföllel. De aki szeretné kipróbálni egy kis részére, tehet kóstolónak a többire pedig a tejfölt…. Tovább »

Isteni sült, burgonyával és savanyú káposztával

A kocsonyába főztem császárt (bőrös hasaalját) és sok lett a maradékból ezt alkottam burgonyával és savanyú káposztával isteni lett ezért megosztom.   Isteni sült, burgonyával és savanyú káposztával Hozzávalók: 1 kg főtt császár (hasaalja, de nem a bolti) 1 kg burgonya 80 dkg savanyú káposzta só, bors 5 nagy gerezd fokhagyma olaj Elkészítés: A burgonyát… Tovább »

Rakott brokkoli csirkemellel

A rakott zöldséges ételek isteni finomak bármilyen zöldséggel kombinálva hússal, hús nélkül egyaránt. Én bármilyen variációban nagyon szeretem. Most volt egy brokkoli feleslegbe ezt találtam ki.   Rakott brokkoli csirkemellel   Hozzávalók: 50 dkg brokkoli 3 szál közepes répa 60 dkg burgonya 2 gerezd fokhagyma 1 kis fej vöröshagyma 30 dkg csirkemell 1 nagy tejföl… Tovább »

#1 Mai ebéd

Tepsis sült csirke burgonyával Hozzávalók: – 4 csirkecomb– 6 csirkeszárny– 1 kg burgonya– só, bors-fűszerkeverék-olaj Elkészítés: A tepsibe öntünk egy kevés olajat (kb. 4-5 ek.), a hasábra vágott burgonyát megsózzuk és belehelyezzük. A csirkecombot és szárnyat sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük majd ezt is rárakjuk a burgonyára. Fél dl vizet öntünk alá, tetejére alufóliát teszünk, kb. egy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!