Kata konyhája

Grízes tészta

Ma egy egyszerű, de sokak számára ismerős tésztaételt készítettem, mindenkinek a menza jut róla eszébe. Grízes tészta Hozzávalók: 30 dkg széles metélt, 3 evőkanál búzadara, 2 evőkanál olaj, só, sárgabarack dzsem, porcukor Elkészítése: A búzadarát egy serpenyőbe szárazon arany barnára pirítom, hozzáadom az olajat elkeverem, majd hozzáöntök 1,5 dl vizet elkavarom (leveszem a tűzről) ,lefedem… Tovább »

Sárgabarackos- túrós süti

Ezt a tésztaalapot már egyszer feltettem meggyel, most sárgabarackkal készítettem és túróval, egyszerű és gyors süti még ebben a melegben is érdemes elkészíteni. Most a meggyeshez képest dupla adagban készítettem, nagyon szép magas lett. Sárgabarackos – túrós süti Hozzávalók: tészta: 20 evőkanál liszt, 16 evőkanál cukor, 2 dl tej, 2 dl olaj, 1 csomag sütőpor,… Tovább »

Borsós- cukkínis csirkemell

Egy egyszerű tésztás ételt készítettem ebbe a melegbe gyorsan elkészül, a kertemben találtam sárga és zöld cukkínit ezzel színesítettem. Borsós cukkínis csirkemell Hozzávalók: 40 dkg csirkemell filé, 20 dkg zöldborsó, 2 cukkíni (1 sárga+1 zöld kb. 20 cm esek), olaj, vöröshagyma, pirospaprika, 35 dkg tészta Elkészítése: A csirkemellet kis csíkokra vágom, lábasba teszek 2-3 evőkanál… Tovább »

Rántott karfiol

Szezonja van a karfiolnak, készíthetünk belőle rakott ételt vagy rántott karfiolt én az utóbbit készítettem. Rántott karfiol Hozzávalók: 1 kg karfiol, liszt, 4 tojás, zsemlemorzsa, só, sütéshez olaj Elkészítése: A karfiolt sós vízben megfőzöm (ha könnyen belemegy a villa a karfiol vastagabb szárába, akkor megfőtt), leszűröm, kicsit hűlni hagyom. A karfiolt lisztbe, tojásba legvégül zsemlemorzsába… Tovább »

Hűsítő tortácska

Most egy gyors sütés nélküli hűsítő túrós tortácskát készítettem. A málna csak díszítés. Hűsítő tortácska Hozzávalók: 1cs babapiskóta, kb. 1dl tej, díszítéshez gyümölcs és csoki reszelék                       Krém I: 50 dkg házi túró,5dl tej, 1 vaníliás pudingpor, 2 vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja,4 evőkanál cukor                       Krém II: 5 dl tej, 1 csoki pudingpor,3… Tovább »

Gyümölcsös kavalkád

Mivel már közeleg a vége a meggy és a cseresznye szezonnak még egy gyors pitét készítettem. Gyümölcsös kavalkád Hozzávalók: 25 dkg liszt,1 sütőpor, 2 tojás, 2,5 dl tej,15 dkg cukor, 1 dl olaj, 15 dkg dió, 35 dkg cseresznye, 35 dkg meggy Elkészítése: A gyümölcsöket kimagozzuk, a diót durvára vágjuk. A tojást összekeverjük a cukorral,… Tovább »

Cukkinis lecsótojással

Ma egy egyszerű, de számomra kedvenc ételt készítettem, gyorsan elkészül és tele van zöldségekkel. Cukkinis lecsótojással (2 adag) Hozzávalók: 2 újhagyma, 1 tv paprika, 2 közepes paradicsom, kb. 20 dkg cukkini, só, 3 evőkanál olaj, 4 tojás Elkészítése: A zöldségeket megmossuk, tetszés szerint feldaraboljuk. A serpenyőbe beleteszem az olajat és a hagymát majd kicsit dinsztelem,… Tovább »

Borsóleves csipetkével

Megint egy újabb borsós étel ezúttal leves. Most hogy szezonja van és terem is a kertbe gyakran elkészítem. Borsóleves csipetkével Hozzávalók: 20 dkg zöldborsó, 1 szál sárgarépa, 2 burgonya, ½ karalábé, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 1 tojás, liszt, pirospaprika, bors, őrölt kömény, só Elkészítése: A zöldségeket megtisztítom, kockára vágom.  A… Tovább »

Rizi-bizi

A zöldborsó most elmaradhatatlan a konyhából, frissen szedve, megtisztítva, akár levesbe, főzeléknek, rizibizinek, fantasztikus íze van. Nekem terem a kertbe, én úgy vagyok vele, hogy most borsót is borsóval eszünk. Rizi-bizi Hozzávalók: 25 dkg rizs, 20 dkg zsenge zöldborsó, só, ételízesítő, olaj, bors, 2 gerezd fokhagyma Elkészítése: A serpenyőbe teszek 2-3 evőkanál olajat, belerakom a… Tovább »

Sajtos fűszeres rudak

Egy újabb sajtos rágcsálnivalót készítettem. Most az éppen otthon található fűszerkeverékből tettem a tésztába kicsit újítottam, de másfajta fűszerrel is kipróbálható pl. gyros stb.   Sajtos-fűszeres rudak Hozzávalók: 60 dkg liszt, 1tojás+1 tetejére,1 dl olaj, 1 dl tej, 3 dkg élesztő, pici cukor, 1 kis doboz tejföl, 3 kávéskanál magyaros fűszerkeverék, 1 kávéskanál fokhagymapor, 20… Tovább »

Saláta Kata módra

Salátát készítettem, olyan sok finom zöldséget lehet kapni a piacon, ez adta az ötletet, egy könnyű ebédhez, de köretként is kínálhatjuk. Saláta Kata módra Hozzávalók: 1 kígyóuborka, 1 paradicsom, 1 alma, 2 kis retek,1/2 tv paprika,2 evőkanál majonéz, 1 tejföl (150g) Elkészítése: A zöldségeket megmossuk, tetszés szerint feldaraboljuk. A tejfölt összekeverjük a majonézzel és ezt… Tovább »

Túrós desszert

A mai desszertet kehelybe készítettem egyszerű, de nagyon finom. Túrós desszert Hozzávalók: 5dl tej, 1 vaníliás pudingpor, 4 evőkanál cukor, csipet só, 25 dkg túró, 1 tábla fehér csoki, 2 dl tejszín, díszítéshez eper, babapiskóta vagy maradék piskóta (én ezt használtam) Elkészítése: A tejből, pudingporból, a cukorból, csipet sóból, pudingot főzünk, a forró pudingba beletördeljük… Tovább »

Ananászos- tejszínes csirkemell

A lányom kedvence az ananász ezért készítettem ananászos-tejszínes csirkemellet. Ananászos-tejszínes csirkemell Hozzávalók: 2 csirkemellfilé (kb.1,2kg), 4 dl tejszín, 20 dkg trappista sajt, 1 doboz ananász,3 evőkanál keményítő, só, bors, ételízesítő, 5 gerezd fokhagyma, kevés olaj Elkészítése: A csirkemellfilét csíkokra vágom, sózom, borsozom. Előkészítem, a jénait teszek bele 3-4 evőkanál olajat, kevés tejszínnel simára keverem a… Tovább »

Zöldhagymaszár krémleves

Most szezonja van a zöldhagymának, vettem 4 csomaggal és a zöld szárával eddig nem tudtam mit kezdjek tehát kidobtam. De kaptam egy ötletet az egyik zöldségestől, van, aki a hagyma zöld szárából krémlevest főz. Én is főztem, nagyon finom lett és nem veszett kárba a hagymaszár sem. Zöldhagymaszár krémleves Hozzávalók: 3-4 cs. zöldhagymaszár, 2 közepes… Tovább »

Gesztenyés kocka

A lányom ballagására gesztenyés sütit készítettem. Gesztenyés kocka Hozzávalók a tésztához: 35 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dl étolaj, 2 evőkanál kakaópor, 5 dl aludttej, 1 teáskanál szódabikarbóna krém: 50 dkg gesztenyemassza, 5 dl Hulala tetejére: 15 dkg csoki vagy tortabevonó, 2 evőkanál olaj Elkészítése: A tészta hozzávalóit összekeverjük zsírozott lisztezett tepsibe… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!