Kata konyhája

Csirkepörkölt belsőségekkel, borsóval

Most egy csirkepörköltöt készítettem zúzával, májjal, szívvel és mivel nagyon szeretjük a zöldborsót az is került bele. Csirkepörkölt belsőségekkel, borsóval Hozzávalók: 40 dkg csirkecomb filé, 40 dkg penne, 4 db csirkemáj + szív, 20 dkg csirkezúza, 20 dkg zöldborsó, 1 kis fej vöröshagyma, 3-4 evőkanál olaj, színes paprika, bors Elkészítés: A csirkecomb filét összevágjuk, a… Tovább »

Tejszínes csirkeragu borsóval

Ez egy gyorsan elkészíthető és finom ebéd vagy vacsora lehet. Tejszínes csirkeragu borsóval Hozzávalók: 40 dkg csirkecomb filé, 20 dkg zöldborsó, 3 dl tejszín (20%), 3 gerezd fokhagyma, 35-40 dkg széles metélt, 3-4 evőkanál olaj Elkészítés: A csirkecomb filét kockákra vágjuk, az olajat felforrósítjuk egy magasabb falú serpenyőbe és belerakjuk a húst majd fehéredésig pirítjuk…. Tovább »

Karalábéleves

  Most telis tele a piac zsenge karalábéval igazán aktuális egy jó kis karalábéleves. Karalábéleves Hozzávalók: 1 nagy karalábé (30-35 dkg), 1 szál sárgarépa, 2 közepes burgonya, 1 kis fej vöröshagyma, liszt, olaj, pirospaprika, só, bors Elkészítés: A zöldségeket megtisztítom, feldarabolom. 4-5 evőkanál olajat felteszek egy edénybe melegedni, beleteszek 1 púpos evőkanál lisztet, pirítom, pár… Tovább »

Ördögfánk

A mai desszert nem igazán aktuális, ördögfánkot készítettem. Egyszerűen a forró olajba szaggatom kanállal a tésztát, kisütöm és megforgatom kakaós porcukorban. Ördögfánk Hozzávalók: 50 dkg liszt, csipet só, 3 tojássárgája, 2,5 dkg élesztő,2-2,5 dl tej, 1 púpos evőkanál tejföl, 2 evőkanál porcukor Forgatáshoz: 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor, 1 cs vaníliás cukor Elkészítése: A… Tovább »

Gyümölcstorta Kata módra

Ez egy fantasztikus édes hármas, a túró, mascarpone és az eper. Természetesen más gyümölccsel is készíthetjük, ananász, őszibarack, meggy, stb.   Gyümölcstorta Kata módra Hozzávalók a piskótához: 3 tojás, 3 ek liszt, 3 ek cukor, 1/2 cs sütőpor Hozzávalók a krémhez: 25 dkg túró (tégelyes túrót használtam), 25 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 35-40 dkg… Tovább »

Sült kolbász

Egy újabb vacsora ötlet, hamar elkészül és finom. Sült kolbász Hozzávalók: 40-50 dkg debreceni vagy lecsó kolbász, olaj, mustár Elkészítése: A kolbászokat bevagdossuk, 4-5 ek. forró olajba minden oldalát megsütjük. Mustárral, friss kenyérrel tálaljuk.... Tovább »

Sajtos bundás kenyér

Ajánlom ezt az egyszerű ételt vacsorára, a bundás kenyérre szórunk egy kis reszelt sajtot ez a gyerekek nagy kedvence, ahogy nyúlik a tetején a sajt.   Sajtos bundás kenyér Hozzávalók: lehetőleg szikkadt kenyér (6-8 közepes szelet 500 g-os kenyérből), 6 tojás, só, olaj, 15-20 dkg reszelt trappista sajt Elkészítése: A kenyeret felszeleteljük 1-1,5 cm-es szeletekre…. Tovább »

Rakott zöldbab

A mai ebéd rakott zöldbab igaz nem friss zöldbabbal, hanem üvegessel készült, de szerintem így is a nyarat idézi. A kimaradt sertés pörköltöt is felhasználhatjuk ehhez a recepthez én is így csináltam. Rakott zöldbab   Hozzávalók: 1 üveg zöldbab (vagy 50 dkg fagyasztott) 30 dkg darált hús, 15 dkg rizs, 1 kis fej vöröshagyma, pirospaprika,… Tovább »

Túrós tészta

A túrós tészta egy gyorsan elkészíthető egyszerű étel. Ha van rá lehetőség a túrót szerezzük be termelőnél sokkal finomabb. Túrós tészta Hozzávalók: 40 dkg tészta (széles metélt, fodros nagykocka),30 dkg túró,200 g tejföl,20 dkg füstölt szalonna,2-3 evökanál olaj, só Elkészítése: A szalonnát kis kockákra vágom, serpenyőbe teszem az olajat és az összevágott szalonnát, kisütöm. Egy… Tovább »

Tárkonyos csirke raguleves

  Ez a leves egy nagy kedvenc a családom körében. Finom, tartalmas és gyorsan elkészíthető mindenkinek ajánlom, aki szereti a tejszínes leveseket és persze a tárkonyt. Tárkonyos csirke raguleves Hozzávalók: 30-40 dkg csirkemellfilé (lehet csirkecombfilé de sertéscomb is),15 dkg zöldborsó,25 dkg sárgarépa,25 dkg burgonya, 10 dkg zöldség, só, bors, 1 tojás, liszt, 4dl tejszín, tárkony… Tovább »

Natúrszelet gombával

Aki szereti a csirkemellet és a gombát annak ez telitalálat lesz, de mindenképpen érdemes kipróbálni akár grillen is elkészíthetjük. Natúrszelet gombával Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé, 40 dkg gomba,1 kg burgonya,2 gerezd fokhagyma, olaj, liszt Salátához:1 kígyóuborka,2 paradicsom,1 nagyobb lilahagyma Elkészítése: a csirkemellfilét felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, fokhagymatörővel nyomunk rá 2 gerezd fokhagymát állni hagyjuk (hűtőben) A… Tovább »

Lebbencs leves

Nagyon szeretem ezt az egyszerű levest. Így tavasszal tehetünk bele friss petrezselyem zöldet apróra vágva. Lebbencs leves Hozzávalók: 10 dkg lebbencs, 2 közepes burgonya, 1 kis fej vöröshagyma, pirospaprika, bors, só, 2-3 ek. olaj. Elkészítés: A burgonyát megpucolom kis kockákra vágom, a hagymát szintén megtisztítom. A lábasba beleteszem az olajat, felforrósítom majd beleteszem a lebbencset,… Tovább »

Boci túrós

Ma egy túrós sütit készítettem ami szerintem hamar elkészül, tovább tart várni amíg összepuhul. Ha van idő és nem eszi meg a család. A tepsi 40×30 cm. Boci túrós Hozzávalók: Töltelék:  50 dkg túró, 1 tk. vanília aroma, 15 dkg porcukor, 20 dkg RAMA margarin, 1 citrom reszelt héja Tészta: 35 dkg liszt, ½ kk…. Tovább »

Családi sonkás pite

Ez nagyon jó sonka, szalámi sajtmaradék felhasználásához. A tepsi 36×26 cm. Családi sonkás pite Hozzávalók: Tészta: 50 dkg liszt, 3 ek. tejföl, 1 dl olaj, 2,5 dkg élesztő, 2 dl tej + langyos víz, só Töltelék: 45 dkg sonka szalámi vegyesen, 10 dkg füstölt sajt + 10 dkg trappista, 1 kápia paprika, 1 lilahagyma, 2… Tovább »

Diós kedvenc

Itt az ősz érik a dió ez a süti igazán aktuális. Diós kedvenc   Hozzávalók: tészta: 7 tojás, 7 evőkanál liszt, 7 evőkanál cukor, 8 dkg darált dió, ½ sütőpor                     Krém: 6dl tej, 4 evőkanál liszt, 4 evőkanál cukor, 10 dkg darált dió, 2 vaníliás cukor, 2,5 dl tejszín                       Tetejére:7 dkg durvára vágott… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!