Kata konyhája

Hidegtál karfiollal, sült hasábburgonyával

Hétvégi javaslatom egy hidegtál, mindenféle finomsággal. Hidegtál I.Rántott húsok Hozzávalók: 8 szelet karaj,4 szelet sonka, 4 sajthasáb, só, bors, 2-3 tojás, liszt, zsemlemorzsa, sütéshez olaj Elkészítése: A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom, 4 szeletet bepanírozom, megforgatom lisztbe, majd tojásba, végül a zsemlemorzsába. forró olajba kisütöm. A másik négy szeletet úgy készítem, hogy minden szeletre ráfektetek egy… Tovább »

Tepsis újburgonya

Ez a tepsis burgonya egyszerű és gyorsan elkészíthető, bár ebbe a melegbe nem esik jól begyújtani a sütőt, de szerintem megéri.  Tepsis újburgonya Hozzávalók: 1 kg közepes újburgonya, só, kb. 2-3 evőkanál olíva olaj, rozmaring, orvosi zsálya Elkészítése: A burgonyát alaposan megmossuk, hasábokra vágjuk (héjastól) a tepsit kibéleljük sütőpapírral. Belerakjuk a burgonyát, sózzuk, meglocsoljuk az… Tovább »

Rántott karfiol

Szezonja van a karfiolnak, készíthetünk belőle rakott ételt vagy rántott karfiolt én az utóbbit készítettem. Rántott karfiol Hozzávalók: 1 kg karfiol, liszt, 4 tojás, zsemlemorzsa, só, sütéshez olaj Elkészítése: A karfiolt sós vízben megfőzöm (ha könnyen belemegy a villa a karfiol vastagabb szárába, akkor megfőtt), leszűröm, kicsit hűlni hagyom. A karfiolt lisztbe, tojásba legvégül zsemlemorzsába… Tovább »

Hűsítő tortácska

Most egy gyors sütés nélküli hűsítő túrós tortácskát készítettem. A málna csak díszítés. Hűsítő tortácska Hozzávalók: 1cs babapiskóta, kb. 1dl tej, díszítéshez gyümölcs és csoki reszelék                       Krém I: 50 dkg házi túró,5dl tej, 1 vaníliás pudingpor, 2 vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja,4 evőkanál cukor                       Krém II: 5 dl tej, 1 csoki pudingpor,3… Tovább »

Gyümölcsös kavalkád

Mivel már közeleg a vége a meggy és a cseresznye szezonnak még egy gyors pitét készítettem. Gyümölcsös kavalkád Hozzávalók: 25 dkg liszt,1 sütőpor, 2 tojás, 2,5 dl tej,15 dkg cukor, 1 dl olaj, 15 dkg dió, 35 dkg cseresznye, 35 dkg meggy Elkészítése: A gyümölcsöket kimagozzuk, a diót durvára vágjuk. A tojást összekeverjük a cukorral,… Tovább »

Zöldbab leves Kata módra

Termett a kertemben zöldbab, de a termés kétfajta lett sárga és zöld, így a leves is színesebb lett. Zöldbab leves Kata módra Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kis tejföl, 1 púpos evőkanál liszt, 3 evőkanál olaj, só, pirospaprika, 1 evőkanál ecet, 10 db édesítő tabletta Elkészítése: Felteszek egy lábasba 2,5 liter… Tovább »

Magozott meggybefőtt

Meggyet raktam el télire cukor nélkül. Magozott meggybefőtt      Elkészítése: A meggyet kimagoztam, az üvegeket kimostam, belerakosgattam a magozott meggyet, dobtam a tetejére 4 szem édesítőtablettát (7 dl üveg) és egy késhegynyi szalicilt üvegenként. Előveszek egy lábast (van, egy régi lábasom mindig ebbe dunsztolok) alulra teszek újságpapírt (nem színeset) belerakom, az üvegeket felöntöm vízzel,… Tovább »

Burgonyasaláta Kata módra

Itt a szezonja az újburgonyának én készítettem egy könnyű burgonyasalátát, kiváló vacsora. Burgonyasaláta Kata módra Hozzávalók: 50 dkg újburgonya,2 tojás, 1 kis fej lilahagyma, só, bors, 250g tejföl vagy natúr joghurt, 2-3 evőkanál majonéz Elkészítése: Az újburgonyát sós vízben héjastól megfőzzük, a 2 tojást szintén megfőzzük, a lilahagymát megpucoljuk és összevágjuk.   Ha a burgonya és… Tovább »

Cukkinis lecsótojással

Ma egy egyszerű, de számomra kedvenc ételt készítettem, gyorsan elkészül és tele van zöldségekkel. Cukkinis lecsótojással (2 adag) Hozzávalók: 2 újhagyma, 1 tv paprika, 2 közepes paradicsom, kb. 20 dkg cukkini, só, 3 evőkanál olaj, 4 tojás Elkészítése: A zöldségeket megmossuk, tetszés szerint feldaraboljuk. A serpenyőbe beleteszem az olajat és a hagymát majd kicsit dinsztelem,… Tovább »

Vaníliás meggyes varázslat

Ma az egyik meggyes sütimet készítettem el. Nagyon gyorsan készen van és még krém is van benne. Vaníliás meggyes varázslat   Hozzávalók: 10 evőkanál liszt, 5 tojás, 8 evőkanál porcukor, 1 cs sütőpor, 1 dl olaj, 1 dl tej, 50 dkg magozott meggy Krém: 3,5 dl tej, 1 vaníliás pudingpor, 2 cs vaníliás cukor, 4… Tovább »

Hot dog, Kolbászos papucs

Most egy tésztából kétfajtát készítettem hot dogot és kolbászos papucsot. Ajánlani tudom azoknak, akik nézik az EB –t, nagyon jó sörkorcsolya, de aki nem nézi a focit annak is javaslom nagyon finom vacsora. Hot dog, Kolbászos papucs   Hozzávalóka tésztához: 1 kg liszt, 1 dl olaj, 5 dkg élesztő,3 dl tej, 1 kk. cukor, 1… Tovább »

Kovászos uborka

Szerintem a kovászos uborka mindenki nyári kedvence, nekem ez a tuti receptem. Kovászos uborka Hozzávalók: 2,5 kg uborka, 2 csokor kapor, só, szikkadt kenyér,15-20 szem bors, 5 l üveg Elkészítése: Az uborkákat jól megmosom, a kaprot szintén. Két végét az uborkának levágom, majd bevagdosom, az üveg aljára teszem, a fele kaprot ezután belesorakoztatom az uborkákat…. Tovább »

Grízes mézes

  Egy számomra rég elfeledett süteményt fedeztem fel a receptes füzetemben. A krémben a reszelt citromhéj és a barackdzsem együtt különleges ízt ad a sütinek. Grízes mézes Hozzávalók: tésztához: 60 dkg liszt, 2 tojás, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 3 evőkanál méz, 12 dkg porcukor, 10 dkg margarin, 6 evőkanál tej                 Krém: 8 dl tej, 8… Tovább »

Borsóleves csipetkével

Megint egy újabb borsós étel ezúttal leves. Most hogy szezonja van és terem is a kertbe gyakran elkészítem. Borsóleves csipetkével Hozzávalók: 20 dkg zöldborsó, 1 szál sárgarépa, 2 burgonya, ½ karalábé, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 1 tojás, liszt, pirospaprika, bors, őrölt kömény, só Elkészítése: A zöldségeket megtisztítom, kockára vágom.  A… Tovább »

Tyúkhúsleves

Húslevest főztem igazi kapirgálós tyúkból. A csigát is én készítettem. Húsleves Hozzávalók: 1 egész tyúk (kb. 2,5-3 kg), 3-4 répa, 2 zöldség, 1 burgonya, ½ karalábé, 1 csokor petrezselyem, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, só, szemes bors, kis darab zeller, házi csiga Elkészítése: Egy nagy lábasba felteszek főni 4-5 l vizet, ha forr,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!