Kata konyhája

Rizi-bizi

A zöldborsó most elmaradhatatlan a konyhából, frissen szedve, megtisztítva, akár levesbe, főzeléknek, rizibizinek, fantasztikus íze van. Nekem terem a kertbe, én úgy vagyok vele, hogy most borsót is borsóval eszünk. Rizi-bizi Hozzávalók: 25 dkg rizs, 20 dkg zsenge zöldborsó, só, ételízesítő, olaj, bors, 2 gerezd fokhagyma Elkészítése: A serpenyőbe teszek 2-3 evőkanál olajat, belerakom a… Tovább »

Sajtos fűszeres rudak

Egy újabb sajtos rágcsálnivalót készítettem. Most az éppen otthon található fűszerkeverékből tettem a tésztába kicsit újítottam, de másfajta fűszerrel is kipróbálható pl. gyros stb.   Sajtos-fűszeres rudak Hozzávalók: 60 dkg liszt, 1tojás+1 tetejére,1 dl olaj, 1 dl tej, 3 dkg élesztő, pici cukor, 1 kis doboz tejföl, 3 kávéskanál magyaros fűszerkeverék, 1 kávéskanál fokhagymapor, 20… Tovább »

Zsömléim

Ma zsömlét sütöttem és ugyanebből a tésztából pizzát készítettem. Nem lettek a zsömlék olyan szabályosak, mert összenőttek, de finomak.   Zsömléim Hozzávalók: 1 kg finomliszt, 30 dkg kenyérliszt, 3 dkg élesztő, 1 dl tej, 3 dl kefir, 1 dl olaj, só, langyos víz, pizzához feltétízlés szerint Elkészítése: A tejben felfuttatom az élesztőt pici cukorral, a… Tovább »

Almás-diós reszelt linzer

 Ma megtaláltam egy régi receptemet a reszelt linzert, de egy kicsit átalakítottam. Nekem az alaprecept kicsit száraz, de mivel van a kamrámba reszelt alma üvegbe eltéve gondoltam teszek bele, el nem ronthatja. Almás-diós reszelt linzer Hozzávalók: tészta: 40 dkg liszt, 1 sütőpor, 4 tojássárgája, 2 evőkanál tej, 15 dkg zsír, 10 dkg porcukor                    töltelék:… Tovább »

Saláta Kata módra

Salátát készítettem, olyan sok finom zöldséget lehet kapni a piacon, ez adta az ötletet, egy könnyű ebédhez, de köretként is kínálhatjuk. Saláta Kata módra Hozzávalók: 1 kígyóuborka, 1 paradicsom, 1 alma, 2 kis retek,1/2 tv paprika,2 evőkanál majonéz, 1 tejföl (150g) Elkészítése: A zöldségeket megmossuk, tetszés szerint feldaraboljuk. A tejfölt összekeverjük a majonézzel és ezt… Tovább »

Húsos penne

Ma egy egyszerű tésztás ételt készítettem. Húsos penne Hozzávalók: 40 dkg darált hús, 1 fej vöröshagyma, 1 kis paradicsom,1 paprika, olaj, pirospaprika, só, bors, 40 dkg penne tészta, tetejére sajt Elkészítése: A zöldségeket megtisztítom, kockára vágom, 3-4 evőkanál olajon megdinsztelem, előbb a hagymát majd hozzáadom a paprikát végül a paradicsomot. Ezután rárakom a darált húst… Tovább »

Szülinapi túrótorta

A lányom szülinapjára készítettem ezt a túrótortát. Most lett 18 éves azt hiszem ez mindenki életében nagy nap neki is az volt.   Szülinapi túrótorta Hozzávalók: 7 tojásból szív alakú piskóta, 4tojásból 20 cm kerek piskóta, 60 dkg túró (házi), 2 citrom reszelt héja, 1 vaníliás pudingpor, 2,5 dl tej, 4 evőkanál cukor, 1,5 dl… Tovább »

Rántott gríz

Ezt a desszertet gyerekkoromba ettem először, egyszerű, de nagyon finom.  Rántott gríz Hozzávalók: 1,5 l tej, kb. 30 dkg búzadara, 14 szemédesítő tabletta vagy 3 evőkanál cukor, csipet só, 5 tojás, liszt, olaj a sütéshez, instant kakaópor Elkészítése: A tejet feltesszük forrni, belerakjuk a csipet sót és az édesítőtablettákat, ha felforrt beleöntjük a búzadarát és… Tovább »

Sajtos pogácsa II.

  A pogácsa szerintem megunhatatlan, itt egy újabb receptem. Sajtos pogácsa II. Hozzávalók: 70 dkg liszt, 1 tojás+1 tetejére, 3 dkg élesztő, 15 dkg sertészsír, 2 dl aludttej (kefir),só, 2 dl tej, 15 dkg trappista sajt+ 10 dkg  tetejére Elkészítése: A tejben felfuttatom az élesztőt, az egy tojás és a 10 dkg sajt kivételével összegyúrjuk… Tovább »

Piskótatekercs Kata módra

Már régen készítettem piskóta tekercset, most ez lett a desszert. Piskótatekercs Kata módra Hozzávalók: 7 tojás, 7 evőkanál porcukor, 6 evőkanál liszt, ½ sütőpor, 5 dl tej, 1 vaníliás vagy tejszín ízű pudingpor, 1 tábla fehér csoki, 4 evőkanál cukor, kevés kókuszreszelék a tetejére Elkészítése: A tojásokat kettéválasztjuk, fehérjéhez rakunk 1 csipet sót, habbá verjük,… Tovább »

Sertéssült

  Mai ebéd bőrös sertéscomb sült, salátával, párolt rizzsel. Sertéssült Hozzávalók: 1,2kg bőrös sertéscomb, só, fűszerkeverék, zsír, 1-2 evőkanál víz Elkészítése: A husit felszeletelem, sózom, fűszerezem, tepsit kizsírozom, belesorakoztatom a hússzeleteket. Teszek még a tepsibe kevés vizet, fóliával befedem, 180 fokon sütöm kb1órát (közbe 1xmegfordítom a husit) majd leveszem a fóliát és még kb 30… Tovább »

Karalábé krémleves

Egy újabb karalábés recept, most levest készítettem. Karalábé krémleves Hozzávalók: 50 dkg karalábé, 2 közepes burgonya, só, ételízesítő, 2dl tejszín Elkészítése: A karalábét és a burgonyát megpucoljuk, kockára vágom, 2,5 l vízbe felteszem főni, sózom, teszek bele ételízesítőt. Ha megfőttek a zöldségek összeturmixolom, majd beleöntöm a tejszínt és készre főzöm.... Tovább »

Túrós desszert

A mai desszertet kehelybe készítettem egyszerű, de nagyon finom. Túrós desszert Hozzávalók: 5dl tej, 1 vaníliás pudingpor, 4 evőkanál cukor, csipet só, 25 dkg túró, 1 tábla fehér csoki, 2 dl tejszín, díszítéshez eper, babapiskóta vagy maradék piskóta (én ezt használtam) Elkészítése: A tejből, pudingporból, a cukorból, csipet sóból, pudingot főzünk, a forró pudingba beletördeljük… Tovább »

Ananászos- tejszínes csirkemell

A lányom kedvence az ananász ezért készítettem ananászos-tejszínes csirkemellet. Ananászos-tejszínes csirkemell Hozzávalók: 2 csirkemellfilé (kb.1,2kg), 4 dl tejszín, 20 dkg trappista sajt, 1 doboz ananász,3 evőkanál keményítő, só, bors, ételízesítő, 5 gerezd fokhagyma, kevés olaj Elkészítése: A csirkemellfilét csíkokra vágom, sózom, borsozom. Előkészítem, a jénait teszek bele 3-4 evőkanál olajat, kevés tejszínnel simára keverem a… Tovább »

Zöldhagymaszár krémleves

Most szezonja van a zöldhagymának, vettem 4 csomaggal és a zöld szárával eddig nem tudtam mit kezdjek tehát kidobtam. De kaptam egy ötletet az egyik zöldségestől, van, aki a hagyma zöld szárából krémlevest főz. Én is főztem, nagyon finom lett és nem veszett kárba a hagymaszár sem. Zöldhagymaszár krémleves Hozzávalók: 3-4 cs. zöldhagymaszár, 2 közepes… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!