Kata konyhája

Gyros Kata módra

A lányom kedvencét készítettem. Gyros Kata módra Hozzávalók: 1 kg csirkecomb filé, só,1 cs gyros fűszerkeverék, 1 dl olaj, 2 kg burgonya+ sütéshez olaj, 1 nagy tejföl (330ml), 1 tzatziki saláta öntet por, 2 közepes lilahagyma, 1 fej saláta, 4 paradicsom, 1 zacskós salátakeverék (káposzta, répa, endívia saláta),1 kígyó uborka, 20 dkg feta sajt Elkészítése:… Tovább »

Gesztenyés kocka

A lányom ballagására gesztenyés sütit készítettem. Gesztenyés kocka Hozzávalók a tésztához: 35 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dl étolaj, 2 evőkanál kakaópor, 5 dl aludttej, 1 teáskanál szódabikarbóna krém: 50 dkg gesztenyemassza, 5 dl Hulala tetejére: 15 dkg csoki vagy tortabevonó, 2 evőkanál olaj Elkészítése: A tészta hozzávalóit összekeverjük zsírozott lisztezett tepsibe… Tovább »

Vaníliás búvártúrós

A búvártúrós receptemet átalakítottam úgy, hogy a kakaóport nem tettem a tésztájába helyette lisztet tettem és vaníliás cukrot, szerintem így is nagyon finom.   Vaníliás búvártúrós Hozzávalók: tésztához: 20 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dl olaj, 2 cs vaníliás cukor, 38 dkg liszt, 5 dl aludttej (kefir),1 teáskanál szódabikarbóna töltelék: 50 dkg túró, 6 dkg… Tovább »

Rántott szelet karalábé bundában

Egy újabb karalábés recept, most a rántott szelet panírjába tettem a reszelt karalábét. Rántott szelet karalábé bundában Hozzávalók: 8 szelet karaj, 3 tojás, 6 evőkanál liszt+ forgatáshoz,só, 2 dl tej, 1 kisebb karalábé, olaj Elkészítése: A karalábét megpucoljuk, és a sajtreszelőn lereszeljük. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Egy tálba beletesszük a lisztet, a tojást, tejet, sózzuk,… Tovább »

Rántott karalábé

Tavasszal egyre több zöldségből válogathatunk. Most a karalábé volt nálam soron. Rántott karalábét készítettem, petrezselymes rizzsel. Rántott karalábé Hozzávalók: 2 közepes karalábé, 3 tojás, 6 evőkanál liszt+forgatni, 1,5 dl tej, só, olaj Elkészítése: A karalábékat megpucolom, 2-3 mm vastagra szeletelem, besózom, állni hagyom kb. 1 órát. A 6 evőkanál lisztet egy tálba teszem, hozzáadom a… Tovább »

Madártej

Már régen készítettem madártejet, meg is látszott, mert nagyon kapós volt pillanatok alatt elfogyott. Madártej Hozzávalók: 1,3 l tej, 4 tojás, 3evőkanál cukor, 2 vaníliás cukor, 1 evőkanál liszt, csipet só Elkészítése: A tojásokat szétválasztom, a sárgájához hozzáadom a cukrot, vaníliás cukrot, lisztet, csipet sót, majd kevés tejjel összekavarom. Felteszem a többi tejet melegedni, közben… Tovább »

Tojássaláta

Tojássalátát készítettem, egyszerű és finom. Tojássaláta Hozzávalók:5 főtt tojás, 6 evőkanál tejföl,2 evőkanál majonéz Elkészítése: A tejfölt és a majonézt összekeverem, belerakom az összevágott főtt tojást, elkeverem. Tálaláskor vágott snidlinggel díszíthetjük.... Tovább »

Natúrszelet gombaszósszal

  Ma újítottam egy kicsit, natúrszeletet készítettem gombaszósszal, sült krumplival, főtt zöldségekkel. Natúrszelet Hozzávalók: 10 szelet tarja vagy karaj, 4 evőkanál liszt, 1 evőkanál magyaros fűszerkeverék, só, olaj Elkészítése: A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A lisztet összekeverjük a fűszerkeverékkel, megforgatjuk benne a hússzeleteket, majd kevés olajba lassan megsütjük. Gombaszósz Hozzávalók: 45 dkg gomba, 2 ek liszt,… Tovább »

Zöldséges lepény zöldhagymás mártogatóssal

Egy egyszerű zöldséges lepényt készítettem. Zöldhagymás mártogatóst készítettem hozzá. Zöldséges lepény Hozzávalók: 35 dkg vegyes zöldségkeverék, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 3 tojás, 1 kis tejföl (150 g), 30 dkg liszt, 2 dl tej Elkészítése: A zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tejet, tojást, sót, borsot, tejfölt összekeverjük, belenyomjuk, a fokhagymát ezután belekeverjük a lisztet. Ha… Tovább »

Gyors almás

Egy gyors almásat készítettem, de most a fele almát lereszeltem a másik felét kockára vágtam és így kevertem bele.   Gyors almás Hozzávalók:30 dkg liszt, 1 sütőpor, 3 tojás, 15 dkg porcukor, 1 dl olaj, csipet só, 6 db közepes alma, kevés fahéj, 1 vaníliás cukor Elkészítése: A hozzávalókat az almák kivételével összekeverem, az almákat… Tovább »

Húsos kalács

Kimaradt füstölt sonkából vagy sült húsból készíthetünk sós kalácsot. Most azt találtam ki hogy kacsazsírt teszek bele, de akinek nincs tehet sertészsírt vagy margarint. Húsos kalács Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2,5 dl tej, 3 evőkanál kacsazsír (vagy 4 evőkanál margarin), só, 1 tojás a tetejére Töltelék: 25 dkg maradék sonka vagy sült… Tovább »

Nudli és kakaós gombóc

Az ünnep után azt hiszem, jólesik egy húsmentes étel. Nudlit és kakaós gombócot készítettem, egy borsó leves után szerintem nagyon jó. Nudli és kakaós gombóc Hozzávalók: 55 dkg kihűtött főtt- tört burgonya, 20 dkg liszt, 30 dkg zsemlemorzsa, olaj, cukrozott kakaó, Elkészítése: A zsemlemorzsát egy serpenyőben megpirítjuk, ha szép aranysárga hozzákavarunk 1-2 evőkanál olajat. A… Tovább »

Mandula

Az ünnepre mandulát is sütöttem, nekem ez a bevált receptem. Egy kicsit másképpen készítem, mert én a krémet vaníliásra csinálom, nem szeretjük a mandulaaromát. Mandula (kb. 55 db) Hozzávalók: 25 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 12 dkg darált dió, 3 evőkanál kakaópor, fél sütőpor Krém: 3 dl tej, 1 vaníliás pudingpor, 3 evőkanál cukor, 15… Tovább »

Színes szelet

Ez a süti nemcsak finom, de mutatós is. Színes szelet Hozzávalók: 45 dkg liszt, 12,5 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 2 tojás, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2 evőkanál tej, 1 evőkanál kakaópor, Krém: 8 dl tej, 2 puncs pudingpor, 5 evőkanál cukor, 20 dkg margarin, fél dl rum (ne aroma legyen, mert elszínezi, a krémet nem… Tovább »

Hidegtál tésztasalátával

Egy újabb hidegtál, amit nem lehet megunni, de most tésztasalátával készítettem. Tésztasaláta Hozzávalók: 25 dkg zöldségkeverék, fél doboz csemegekukorica, 10 dkg sonka, 15 dkg tészta, 1 nagy tejföl (450 ml), 6 evőkanál majonéz Elkészítése: A tésztát, a zöldségkeveréket külön- külön megfőzzük. A sonkát csíkokra vágjuk, összekeverjük a tejfölt a majonézzel, belerakjuk a sonkát, kukoricát, a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!