Kata konyhája

Ördögfánk

A mai desszert nem igazán aktuális, ördögfánkot készítettem. Egyszerűen a forró olajba szaggatom kanállal a tésztát, kisütöm és megforgatom kakaós porcukorban. Ördögfánk Hozzávalók: 50 dkg liszt, csipet só, 3 tojássárgája, 2,5 dkg élesztő,2-2,5 dl tej, 1 púpos evőkanál tejföl, 2 evőkanál porcukor Forgatáshoz: 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor, 1 cs vaníliás cukor Elkészítése: A… Tovább »

Virágfánk

  A gasztroangyal műsorában láttam a virágfánkot nagyon megtetszett és kipróbáltam nagyon jól sikerült. Szeretem a műsort nagyon érdekes. Virágfánk Hozzávalók- elkészítése: 15 dkg finomliszt, 15 dkg rétesliszt, 1 tojás, 2 dkg élesztő, 1 kávéskanál sütőpor, 1 késhegynyi szódabikarbóna, annyi tejföl hogy egy gyúrható tésztát kapjunk, kelesztjük. Fél cm vékonyra nyújtjuk, virág formájúra szaggatjuk, kettőt… Tovább »

Fánk

Most olyan fánkot is készítettem, amibe cukrozott kakaót tettem. Kinyújtottam a tésztát vékonyra kb. 3,5 cm csíkokra vágtam a csík közepén végig szórtam cukrozott kakaóport (lekvárt is lehet bele tenni) a két szélét összenyomkodtam kb. 10-12 cm darabokra vágtam majd a két végét összenyomkodtam kb. ½ órát kelesztettem forró olajba aranyszínűre sütöttem. Fánk Hozzávalók: 50… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!