Kata konyhája

Csirkemelles-mascarponés torta

Ez egy szülinapi torta sós változatban. Nagy sikert aratott. Csirkemelles- mascarponés torta Hozzávalók a piskótához: 4 tojás, 1 dl natúr joghurt,4 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, só Elkészítése: A tojássárgáját elkeverjük a natúr joghurttal, 1 kávéskanál sóval, hozzákeverjük a sütőporos lisztet. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, majd óvatosan a joghurtos masszához keverjük, sütő papírral… Tovább »

Palacsinta

Az mai desszert a palacsinta, nálunk is nagy kedvenc a kakaós, a lekváros. Én bögrésen csinálom így mindig ugyanolyan fincsi. A bögre, amivel mérni szoktam 2,5 dl es.   Palacsinta Hozzávalók: 2 bögre (2x 2,5dl) liszt, 2 evőkanál cukor, csipet só, 2 tojás, 2 bögre tej, 1 bögre buborékos ásványvíz, 3 evőkanál olaj Töltelék: lekvár… Tovább »

diós csiga

Szerintem sokak számára ismert a diós csiga, de van, aki úgy ismeri, hogy darázsfészek. Diós csiga Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 2 evőkanál cukor, 0,5 dl olaj, 3 dl tej, 2,5 dkg élesztő, csipet só Töltelék: 20 dkg margarin, 20 dkg darált dió, 2 csomag vaníliás cukor,15 dkg porcukor Elkészítése: A… Tovább »

reggeli finomság

Ez egy jó kis reggeli vagy vacsora hamar kész próbálja ki mindenki . Reggeli finomság  Egy serpenyőbe olajat forrósítunk, beleteszünk sonka vagy füstölt főtt tarja szeletet, ütünk rá 1 tojást és sütjük . Mikor már szilárdul a tojás a tetején átfordítjuk, másik oldalát is sütjük. Kiszedjük a serpenyőből úgy hogy alul legyen a tarjaszelet tetejére… Tovább »

Tejszínes csirkeragu borsóval

Ez egy gyorsan elkészíthető és finom ebéd vagy vacsora lehet. Tejszínes csirkeragu borsóval Hozzávalók: 40 dkg csirkecomb filé, 20 dkg zöldborsó, 3 dl tejszín (20%), 3 gerezd fokhagyma, 35-40 dkg széles metélt, 3-4 evőkanál olaj Elkészítés: A csirkecomb filét kockákra vágjuk, az olajat felforrósítjuk egy magasabb falú serpenyőbe és belerakjuk a húst majd fehéredésig pirítjuk…. Tovább »

Sajtos galuska Kata módra

Ez egy igazán egyszerű és gyors húsmentes étel húsvét után. Mikor először elkészítettem voltak fenntartásaim milyen lesz a fogadtatás, de kellemesen csalódtam. Sokszor elkészítettem már. Sajtos galuska Kata módra Hozzávalók: 30 dkg liszt, 3 tojás, 10 dkg trappista sajt + 10 dkg sajt a tetejére Elkészítése: A lisztből a tojással, 10 dkg reszelt sajttal, kevés… Tovább »

Zsebes zsömle

Pár éve egy külföldi oldalon láttam ezt az ötletet és én is elkészítettem. Kikísérleteztem a receptet hozzá, nagyon jó most a megunt sonka „eltüntetéséhez”, de akár gyerekeknek uzsira mivel tetszés szerint rakhatunk bele bármit (paradicsomot, ubit, sajtot, salátát, szalámit, sonkát, vagdaltat stb.). Zsebes zsömle Hozzávalók: 1,5 dl tej, 1 dl tejszín (főző),2,5 dkg élesztő, 1… Tovább »

Mézes krémes

Húsvétra ezt a finom puha mézes sütit készítettem, a „csokis tetejű” sohasem hiányozhat a húsvéti asztalról nálunk. Mézes krémes Hozzávalók a lapokhoz: 60 dkg liszt, 15 dkg porcukor,4 tojás,10 dkg margarin,4 evőkanál méz,2 teáskanál szódabikarbóna, csipet só, 1 evőkanál tejföl Hozzávalók a krémhez: 1,2 l tej, 3 vaníliás pudingpor, 7evőkanál cukor, 25 dkg margarin, 1… Tovább »

húsvéti kalács

Ezt a húsvéti kalácsot készítettem fantasztikusra sikerült! Két rúddal készült, de már csak egyet tudtam lefotózni. Húsvéti kalács   Hozzávalók:60 dkg liszt,2 dl tej, 1 dl tejszín, 2,5 dkg élesztő, 10 dkg vaj, csipet só, 3 evőkanál porcukor, 4 tojássárgája, Elkészítése: A tejben felfuttatom az élesztőt, közben egy tálba rakom a többi hozzávalót a vaj… Tovább »

Sajtos bundás kenyér

Ajánlom ezt az egyszerű ételt vacsorára, a bundás kenyérre szórunk egy kis reszelt sajtot ez a gyerekek nagy kedvence, ahogy nyúlik a tetején a sajt.   Sajtos bundás kenyér Hozzávalók: lehetőleg szikkadt kenyér (6-8 közepes szelet 500 g-os kenyérből), 6 tojás, só, olaj, 15-20 dkg reszelt trappista sajt Elkészítése: A kenyeret felszeleteljük 1-1,5 cm-es szeletekre…. Tovább »

Hűtős lángos Kata módra

Ma lángost készítettem ezt a receptemet azért szeretem, mert egyszerű. Ha több tésztát készítek, eltehetem a hűtőbe (nem fagyasztó) és bármikor elővehetem akár egy hét múlva is. Nagyon finom lett, tettem rá mindenféle finomságot. Ezt húsvét után is elkészíthetjük, felhasználhatjuk a kimaradt sonkát, tojást. De ha csak magyaros tejfölt (tört fokhagyma, bors, kevés pirospaprika, só)… Tovább »

Rizses hús

Mai ebédnek ajánlom a rizses húst, szerintem sokan szeretik. Rizses hús Hozzávalók: 60 dkg sertéscomb vagy lapocka, 1 közepes fej vöröshagyma,1 fehér paprika, 1 kis paradicsom,4-5 evőkanál olaj, pirospaprika, só, bors, 25-30 dkg rizs Elkészítése: A húst kis kockákra vágom, a lábasba beleöntöm az olajat, apró kockára vágom a hagymát, hozzáadom a feldarabolt paprikát, paradicsomot,… Tovább »

Rakott zöldbab

A mai ebéd rakott zöldbab igaz nem friss zöldbabbal, hanem üvegessel készült, de szerintem így is a nyarat idézi. A kimaradt sertés pörköltöt is felhasználhatjuk ehhez a recepthez én is így csináltam. Rakott zöldbab   Hozzávalók: 1 üveg zöldbab (vagy 50 dkg fagyasztott) 30 dkg darált hús, 15 dkg rizs, 1 kis fej vöröshagyma, pirospaprika,… Tovább »

Krumpli leves

Egy újabb egyszerű leves gyorsan elkészül és finom. Krumpli leves Hozzávalók:40 dkg krumpli, 1 sárgarépa,3-4 gerezd fokhagyma,4 evőkanál olaj,1 evőkanál liszt,só, bors,pirospaprika,őrölt kömény Elkészítése: A zöldségeket, fokhagymát megtisztítom, kockára vágom a répát, krumplit. A fokhagymát szeletelem, egy lábasba beleteszem az olajat, ha felmelegedett belerakom a lisztet, aranysárgára pirítom, lehúzom a tűzről. Belerakok kb 1 teáskanál… Tovább »

Túrós tészta

A túrós tészta egy gyorsan elkészíthető egyszerű étel. Ha van rá lehetőség a túrót szerezzük be termelőnél sokkal finomabb. Túrós tészta Hozzávalók: 40 dkg tészta (széles metélt, fodros nagykocka),30 dkg túró,200 g tejföl,20 dkg füstölt szalonna,2-3 evökanál olaj, só Elkészítése: A szalonnát kis kockákra vágom, serpenyőbe teszem az olajat és az összevágott szalonnát, kisütöm. Egy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!