Kata konyhája

Natúrszelet gombával

Aki szereti a csirkemellet és a gombát annak ez telitalálat lesz, de mindenképpen érdemes kipróbálni akár grillen is elkészíthetjük. Natúrszelet gombával Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé, 40 dkg gomba,1 kg burgonya,2 gerezd fokhagyma, olaj, liszt Salátához:1 kígyóuborka,2 paradicsom,1 nagyobb lilahagyma Elkészítése: a csirkemellfilét felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, fokhagymatörővel nyomunk rá 2 gerezd fokhagymát állni hagyjuk (hűtőben) A… Tovább »

Lebbencs leves

Nagyon szeretem ezt az egyszerű levest. Így tavasszal tehetünk bele friss petrezselyem zöldet apróra vágva. Lebbencs leves Hozzávalók: 10 dkg lebbencs, 2 közepes burgonya, 1 kis fej vöröshagyma, pirospaprika, bors, só, 2-3 ek. olaj. Elkészítés: A burgonyát megpucolom kis kockákra vágom, a hagymát szintén megtisztítom. A lábasba beleteszem az olajat, felforrósítom majd beleteszem a lebbencset,… Tovább »

Túrós pite

Ezt a tésztát általában almáshoz szoktam használni, de most volt túróm és gondoltam azt teszek bele tölteléknek, nagyon finom lett. Túrós pite Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 kis doboz tejföl, 1 cs sütőpor, 2 evőkanál cukor, 150 ml zsír (a tejfölös pohárral kimérhetjük), 1 tojás tetejére töltelék: 50 dkg túró, 3 evőkanál cukor,… Tovább »

Kókuszos csiga

Nem akartam kakaós vagy vaníliás csigát sütni, újítottam kicsit így kitaláltam, hogy legyen kókuszos. Hamar elfogyott “elmásztak” titokzatos módon. Kókuszos csiga Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 2 ek. cukor, 3 dkg élesztő, 3 dl tej, csipet sóKókusztöltelék: 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 8 dkg kókuszreszelék, 1 tk kókusz aroma (opcionális) Elkészítés: Szokásos… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!