Kata konyhája

Vasárnapi bőségtál Kata módra

Ezt ajánlom vasárnapi ebédnek. Szerintem megéri a fáradságot elkészíteni.   Vasárnapi bőségtál Kata módra Rántott csirkemell Hozzávalók: 1 csirkemell (60-70 dkg), só, 4 gerezd fokhagyma, 6 +3 evőkanál liszt, 3 tojás, 2 dl tej, olaj Elkészítése: A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, majd rányomjuk a fokhagymát, összekavarjuk. Egy lapos tálba tesszük a 3 evőkanál lisztet (ebbe… Tovább »

Hidegtál karfiollal, sült hasábburgonyával

Hétvégi javaslatom egy hidegtál, mindenféle finomsággal. Hidegtál I.Rántott húsok Hozzávalók: 8 szelet karaj,4 szelet sonka, 4 sajthasáb, só, bors, 2-3 tojás, liszt, zsemlemorzsa, sütéshez olaj Elkészítése: A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom, 4 szeletet bepanírozom, megforgatom lisztbe, majd tojásba, végül a zsemlemorzsába. forró olajba kisütöm. A másik négy szeletet úgy készítem, hogy minden szeletre ráfektetek egy… Tovább »

Hidegtál tésztasalátával

Egy újabb hidegtál, amit nem lehet megunni, de most tésztasalátával készítettem. Tésztasaláta Hozzávalók: 25 dkg zöldségkeverék, fél doboz csemegekukorica, 10 dkg sonka, 15 dkg tészta, 1 nagy tejföl (450 ml), 6 evőkanál majonéz Elkészítése: A tésztát, a zöldségkeveréket külön- külön megfőzzük. A sonkát csíkokra vágjuk, összekeverjük a tejfölt a majonézzel, belerakjuk a sonkát, kukoricát, a… Tovább »

Hidegtál franciasalátával

Ünnep alkalmából hidegtálat készítettem, füstölt- főtt lapockából, franciasalátával, főtt tojással és zöldségekkel. Franciasaláta Kata módra Hozzávalók: 50 dkg franciasaláta zöldség keverék, 1 doboz csemegekukorica, 25 dkg főtt burgonya, 3 főtt tojás, 2 db savanykás alma, 2 nagy tejföl, 2 dl majonéz Elkészítése: A franciasaláta alapot megfőzzük, összekeverjük a tejfölt és a majonézt. Az almát megtisztítjuk,… Tovább »

Töltött dagadó

Töltött dagadót készítettem a hétvégén. Szerintem húsvétra is elkészíthetjük, én töltött tojással és sonka tekercsel tálaltam.   Töltött dagadó Hozzávalók: 2 darab kb. 50 dkg-os dagadó, 15dkg darált hús,25 dkg csirkemáj, 5 dkg füstölt szalonna, 3 evőkanál kukorica, só, bors, fokhagyma, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 tojás, Elkészítése: A májat megabáljuk. A csirkemájat, füstölt szalonnát ledaráljuk,… Tovább »

Csirkemell sonka, felvágott (Koncz Andrea receptje)

Ez nem az én receptem, de nagyon megtetszett ajánlom másoknak is. Koncz Andrea receptje, engedélyével megosztom. csirkemell, sonka vagy felvágott vagy nem is tudom mi a neve,de nagyon finom és tetszés szerint variálható,ízesíthető! 50dkg csirkemellet és 10 dkg húsos szalonnát ledaráltam, reszeltem bele kb.10dkg füstölt sajtot, 2 gerezd fokhagymát, megszórtam sóval, durvára tört színes borssal,egy… Tovább »

Hidegtál szilveszterre

Az idei szilveszterre a kocsonya mellé hidegtálat készítettem. Kipróbáltam, hogy sikerül, ha úgy igazán nekilendülök. Nekem tetszett a végeredmény, igaz nagyon összetett munka. A tálalás a legjobb itt kiélheti mindenki a kreativitását. Hidegtál szilveszterre Kolbásszal töltött karaj: Hozzávalók: kb. 1,3 kg csont nélküli karaj, 1 szál kolbász, só, bors, fokhagyma, olaj Elkészítése: A karajt egy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!