Kata konyhája

Borsóleves húsgombóccal

A borsólevesbe most nem csirkeaprólékot, hanem kis húsgombócokat tettem. Borsóleves húsgombóccal   Leves hozzávalói: 20 dkg zöldborsó, 1 szál sárgarépa, 2 burgonya, ½ karalábé, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, pirospaprika, bors, őrölt kömény, só, 1 tojás + liszt a galuskához Leves elkészítése: A zöldségeket megtisztítom, kockára vágom.  A lábast felteszem az… Tovább »

Paradicsomos húsgombóc

Ma paradicsomos húsgombócot készítettem. Én nem főtt burgonyával szoktam tálalni, hanem főtt metélttel. Paradicsomos húsgombóc Hozzávalók: 60 dkg darált hús, 7 dkg rizs, só, bors, pirospaprika,1 tojás, 5 dl házi főzött sűrített paradicsom, olaj,2 gerezd fokhagyma, 20 dkg széles metélt (házi), liszt Elkészítése: A darált húshoz hozzáadom a sót, borsot, pirospaprikát, rizst, 1 tojást, belenyomjuk… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!