Kata konyhája

Kocsonya

Azt hiszem ez most időszerű szilveszter közeledtével. Én így készítem és szép lassan főzöm. Kocsonya Hozzávalók 1,5 dkg császár/hasaalja bőröstől 1 kg sertésbőr 2 sertésköröm fokhagyma (4 fej) 8 közepes vöröshagyma 1 ek. szemes bors 4,5 l víz só Elkészítés: A vízbe felteszem főni a hozzávalókat majd a tetejéről leszedem a habot, nagyon lassan főzöm… Tovább »

Töltött káposzta

Az ünnepi töltött káposzta nálam így néz ki, elmaradhatatlan belőle a sonka. És a saját kezűleg készített savanyú káposzta mindenféle tartósítótól, ecettől mentes. Töltött káposzta Hozzávalók: 1,5 kg darált hús 1 kg csülök 15 dkg rizs 2 kg hasáb káposzta só, bors, fokhagyma, pirospaprika 1 tojás 1 fej vöröshagyma Elkészítés: Beáztatom a rizst kb. 1… Tovább »

Bejgli

Ez az én bejglim, nekem bevált, az idén csak diósat és túrósat készítettem, a túrósról nem tudtam fotót készíteni mert olyan hamar elfogyott. Hozzávalók: 50 dkg liszt 2 tojássárgája 2ek cukor 0,5 dl étolaj 2,5 dkg élesztő 3 dl tej Elkészítés: Szokásos módon langyos tejbe felfuttatjuk az élesztőt, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, pihentetjük 1… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!