Kata konyhája

Karalábéleves

  Most telis tele a piac zsenge karalábéval igazán aktuális egy jó kis karalábéleves. Karalábéleves Hozzávalók: 1 nagy karalábé (30-35 dkg), 1 szál sárgarépa, 2 közepes burgonya, 1 kis fej vöröshagyma, liszt, olaj, pirospaprika, só, bors Elkészítés: A zöldségeket megtisztítom, feldarabolom. 4-5 evőkanál olajat felteszek egy edénybe melegedni, beleteszek 1 púpos evőkanál lisztet, pirítom, pár… Tovább »

Karalábé krémleves

Egy újabb karalábés recept, most levest készítettem. Karalábé krémleves Hozzávalók: 50 dkg karalábé, 2 közepes burgonya, só, ételízesítő, 2dl tejszín Elkészítése: A karalábét és a burgonyát megpucoljuk, kockára vágom, 2,5 l vízbe felteszem főni, sózom, teszek bele ételízesítőt. Ha megfőttek a zöldségek összeturmixolom, majd beleöntöm a tejszínt és készre főzöm.... Tovább »

Rántott szelet karalábé bundában

Egy újabb karalábés recept, most a rántott szelet panírjába tettem a reszelt karalábét. Rántott szelet karalábé bundában Hozzávalók: 8 szelet karaj, 3 tojás, 6 evőkanál liszt+ forgatáshoz,só, 2 dl tej, 1 kisebb karalábé, olaj Elkészítése: A karalábét megpucoljuk, és a sajtreszelőn lereszeljük. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Egy tálba beletesszük a lisztet, a tojást, tejet, sózzuk,… Tovább »

Rántott karalábé

Tavasszal egyre több zöldségből válogathatunk. Most a karalábé volt nálam soron. Rántott karalábét készítettem, petrezselymes rizzsel. Rántott karalábé Hozzávalók: 2 közepes karalábé, 3 tojás, 6 evőkanál liszt+forgatni, 1,5 dl tej, só, olaj Elkészítése: A karalábékat megpucolom, 2-3 mm vastagra szeletelem, besózom, állni hagyom kb. 1 órát. A 6 evőkanál lisztet egy tálba teszem, hozzáadom a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!